Κοινωνία

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από την Τρίτη με αύξηση της θερμοκρασίας

zesti-shuttestock.jpg

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από την Τρίτη με αύξηση της θερμοκρασίας

Μοιραστείτε τη δημοσίευση:

Αλλάζει ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, καθώς σταδιακά από αύριο Τρίτη, η συννεφιά θα παραχωρεί την θέση της στην… ηλιοφάνεια. Παρ’ ότι ωστόσο θα αυξηθεί η θερμοκρασία, μέχρι και νωρίς το απόγευμα της Τρίτης θα επικρατεί συννεφιά σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Ειδικότερα, την Τρίτη αναμένονται κατά τόπους αυξημένες νεφώσεις, με πιθανότητα για τοπικές βροχές στα κεντρικά και νότια ορεινά τμήματα της χώρας, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 9 έως 28 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 9 έως 33, στην Ήπειρο από 10 έως 30 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 10 έως 31, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 31, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 31 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 12 έως 26, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 27-28 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5-6 μποφόρ, και στο Ιόνιο βόρειοι-βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, κυρίως στην αρχή της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 31 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις, με εντάσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 16 έως 30-31 βαθμούς Κελσίου.