Αθλητισμός

Απορρίφθηκε η προσφυγή Φασούλα, κανονικά οι εκλογές της ΕΟΚ

4924430.jpg

Απορρίφθηκε η προσφυγή Φασούλα, κανονικά οι εκλογές της ΕΟΚ

Μοιραστείτε τη δημοσίευση:

Την ερχόμενη Κυριακή (12/9) θα μάθουμε τον νέο πρόεδρο της ΕΟΚ, καθώς θα πραγματοποιηθούν οι αντίστοιχες εκλογές, οι οποίες θα έχουν και τη συμμετοχή των σωματείων που έχουν δικαιωθεί δικαστικά. Αναλυτικότερα τα συγκεκριμένα σωματεία έχουν πια δικαίωμα ψήφου στις εκλογές της ΕΟΚ. Ωστόσο η συγκεκριμένη απόφαση προκάλεσε αντιπαραθέσεις.

Μάλιστα ο Παναγιώτης Φασούλας είχε προχωρήσει σε προσφυγή και προσπάθησε να μπλοκάρει τις αρχαιρεσίες. Παρ’ όλα αυτά το Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε τη συγκεκριμένα προσφυγή κι έτσι οι εκλογές της ΕΟΚ θα διεξαχθούν κανονικά την ερχόμενη Κυριακή.

Τέλος, ο Άγγελος Παπανικολάου που είναι υποψήφιος για την προεδρία ανέφερε με νόημα: «Το Ελληνικό Μπάσκετ ψηφίζει την Κυριακή για την ανάδειξη ενός ισχυρού Διοικητικού Συμβουλίου, που θα γυρίσει σελίδα».

Αναλυτικά η δήλωση του Άγγελου Παπανικολάου:

«Ώδινεν όρος και έτεκεν μυν... Η αποσταθεροποίηση του Ελληνικού Μπάσκετ αποφεύχθηκε σήμερα το πρωί με την απόρριψη της προσφυγής για τη ματαίωση των εκλογών, που είναι προγραμματισμένες για τις 12 Σεπτεμβρίου 2021. Μαζί αποφεύχθηκε και ο «εμφύλιος», που κάποιοι επιχείρησαν να επιτύχουν αποκλειστικά και μόνο για προσωπικούς λόγους…

Τα Σωματεία δικαιώθηκαν για έβδομη φορά. Από την πρώτη στιγμή είχα επισημάνει ότι στο Ελληνικό Μπάσκετ δεν χωρούν «παιδιά» και «αποπαίδια». Δεν χωρούν σωματεία «δικά μας» και «δικά σας». Το Ελληνικό Μπάσκετ είναι ένα και αδιαίρετο και προπάντων, ισχυρό. Κυρίως, δε, το Ελληνικό Μπάσκετ δεν δύναται να συρρικνωθεί, μόνο και μόνο για να εκλεγούν συγκεκριμένοι παράγοντες.

Η θέση μας ήταν ξεκάθαρη εξ αρχής και πλέον, επιβεβαιώθηκε με τον πιο περίτρανο τρόπο. Το Ελληνικό Μπάσκετ ψηφίζει την Κυριακή για την ανάδειξη ενός ισχυρού Διοικητικού Συμβουλίου, που θα γυρίσει σελίδα».