Πολιτική

Αρβανίτης εναντίον Κούλογλου: «Σε όποιον δεν αρέσει, καλό ταξίδι - Να παρέμβουν τα όργανα»

1adc39061a37b24b27c5810ae1beb17f_Lδδδδ.jpg

Αρβανίτης εναντίον Κούλογλου: «Σε όποιον δεν αρέσει, καλό ταξίδι - Να παρέμβουν τα όργανα»

Μοιραστείτε τη δημοσίευση:

Μετά τον Παύλο Πολάκη και τον Δημήτρη Παπαδημούλη, άλλο ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ο ευρωβουλευτής Κώστας Αρβανίτης, τάσσεται κατά του Στέλιου Κούλογλου, με αφορμή το άρθρο που έγραψε και στο οποίο έκανε λόγο για «ισοπαλία» μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.

Το άρθρο Κούλογλου προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στον ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως γιατί σε αυτό ανέφερε ότι σε ενδεχόμενη προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας δεν θα πρέπει να είναι ο Τσίπρας πρωθυπουργός, αλλά κάποιο άλλο πρόσωπο.

Ας σημειωθεί ότι στο μεταξύ ο κ. Κούλογλου τα «μάζεψε», με δήλωσή του στην «Αυγή», στην οποία αναφέρει ότι υπάρχει «αναγκαιότητα να προκύψει προοδευτική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4», ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «δεν μπορεί το εγώ του καθενός να προσπερνάει το συνολικό εμείς».

«Θεωρώ ότι δεν είναι δυνατόν να δημιουργεί προσωπική ατζέντα. Και δεύτερον, δεν είναι δυνατόν να έχουμε ερωταπαντήσεις στελεχών στο facebook», δήλωσε μεταξύ άλλων στην εκπομπή «Ορθά-Κοφτά» και τον Απόστολο Λυκεσά ο κ. Αρβανίτης, προσθέτοντας πως «όταν είσαι μέλος του κόμματος και ευρωβουλευτής υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες και δεν μπορείς να αλλάζεις ατζέντα μερικές ώρες μετά την ομιλία του προέδρου του κόμματος».

«Η προσωπική μου γνώμη είναι πως είναι τελείως άτοπο, λάθος, δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα η άποψή του. [..] Το παιχνίδι έχει κανόνες σε ό,τι αφορά τις διαδικασίες, δεν είμαστε πολιτευτές, είμαστε επαγγελματικά στελέχη του κόμματος», ανέφερε στη συνέχεια ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Παράλληλα, ο κ. Αρβανίτης δήλωσε πως «ενοχλούμαι πάρα πολύ όταν ο καθένας, για όποιο λόγο, και δεν είναι μόνον ο Κούλογλου, αλλάζει την ατζέντα όταν το κόμμα πάει να πάρει μια στροφή ή να βάλει ένα θέμα. Το θεωρώ λάθος. [..] Η αριστερά δεν είναι αυτό, υπάρχουν όργανα, συντεταγμένες και διαδικασίες. Σε όποιον αρέσει, σε όποιον δεν αρέσει καλό ταξίδι και να είναι καλά. Δεν γίνεται αυτό το πράγμα, ο κόσμος έχει σοβαρά προβλήματα και δεν μπορεί να ασχολείται με το εγώ του καθενός».

«Δεν μπορεί το εγώ του καθενός να προσπερνάει το συνολικό εμείς, είναι πολύ εγωιστικό, δεν πάει έτσι, είναι για άλλο χώρο. Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του, και τα όργανα να αναλάβουν τις ευθύνες τους», σημείωσε.