Πολιτική

Διπλές εκλογές την άνοιξη βλέπουν στον ΣΥΡΙΖΑ

syriza.jpg

Διπλές εκλογές την άνοιξη βλέπουν στον ΣΥΡΙΖΑ

Μοιραστείτε τη δημοσίευση:

Εκλογές την άνοιξη βλέπουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, συμφωνώντας με τον Αλέξη Τσίπρα, πως οι εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΔΕΘ, αποτελούσαν προεκλογικές εξαγγελίες.

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, εκτιμούν πως το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός είπε από τώρα ότι θα πάει σε διπλές κάλπες είχε ως επιδίωξη να πιέσει και να «εκβιάσει» τους ψηφοφόρους που στην πλειοψηφία τους δεν επιθυμούν η χώρα να βρεθεί με αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις, καθώς κάτι τέτοιο θα είχε επιπτώσεις στην αγορά και την καθημερινότητα των πολιτών.

Φυσικά από τα στελέχη της Κουμουνδούρου δεν πέρασε απαρατήρητο το άνοιγμα που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη νέα γενιά, καθώς όπως υποστηρίζουν στις ηλικίες 17 έως 25 βρίσκεται δεύτερος σε δημοφιλία μετά τον Αλέξη Τσίπρα.

«Αφού στοχοποίησε τους νέους για την αποτυχία του στην πανδημία και το μόνο που τους επεφύλασσε δύο χρόνια ήταν ξύλο στις πλατείες, ανεργία, μισθούς αναξιοπρέπειας και έξωσή τους από τα δημόσια πανεπιστήμια, τώρα κατάλαβε την κατάρρευσή του και επιχειρεί χυδαία εξαγορά με gigabytes και χαρτζιλίκι. Με data και ρεπό αντί για μισθούς, δεν βγαίνει ούτε ο μήνας ούτε οι λογαριασμοί» ανέφεραν οι συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ό,τι αφορά τις εξαγγελίες που έκανε ο πρωθυπουργός τα στελέχη της Κουμουνδούρου τις βρήκαν γενικόλογες και χωρίς μέχρι αυτή την στιγμή να έχουν καταλάβει ποιους αφορούν.

«Οι πολυαναμενόμενες εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη, περιορίστηκαν σε αναθεώρηση του στόχου για την ανάπτυξη – στους αριθμούς και όχι στην τσέπη των πολιτών» σχολίαζαν τα στελέχη της Κουμουνδούρου. «Κατά τα λοιπά, δεν ήταν τίποτα άλλο παρά περιορισμένες παρατάσεις σε μέτρα που ήδη ισχύουν και ουδέποτε ανακούφισαν τους πολίτες, πόσο μάλλον τώρα με το νέο κύμα ανατιμήσεων, για το οποίο δεν πήρε ούτε μισό ουσιαστικό μέτρο. Μάλλον περνά τους πολίτες για ανόητους, λέγοντας ότι θα αντιμετωπίσει το ακραίο κύμα ανατιμήσεων με 150 εκατ. ευρώ, αντί για άμεσες παρεμβάσεις για να σπάσουν τα καρτέλ που οργιάζουν και μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ ώστε να ακολουθήσουν αναγκαστικά και οι άλλοι πάροχοι. Οι «προειδοποιήσεις» δεν μειώνουν τους λογαριασμούς του ρεύματος ούτε τις τιμές στα σούπερ μάρκετ.