Κοινωνία

Δωρεάν ο εμβολιασμός των παιδιών στους παιδιάτρους

57705778_303 (2).jpg

Δωρεάν ο εμβολιασμός των παιδιών στους παιδιάτρους

Μοιραστείτε τη δημοσίευση:

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μιλώντας στον ANT1, αναφέρθηκε στην πορεία εμβολιασμών στη χώρα μας και τον κορωνοϊό.

Όπως είπε το πρωί της Τετάρτης, το οικονομικό βάρος για το εμβόλιο των παιδιών δεν βαραίνει τους γονείς, οι παιδίατροι, ωστόσο, θα αμείβονται. Εξειδικεύοντας μάλιστα επισήμανε πως σε περίπτωση που κάποιος αδυνατεί να μεταβεί στο ιατρείο για να κάνει το εμβόλιο, ο ιατρός θα μεταβαίνει σπίτι του και θα αμείβεται με 50 ευρώ από το κράτος.

Εξηγώντας το διαδικαστικό κομμάτι, ο κ. Εξαδάκτυλος είπε ότι οι γονείς καλούν τον παιδίατρο για ραντεβού, όπως πάντα κάνουν και το εμβόλιο θα γίνεται στο ιατρείο. Το κόστος των 20 ευρώ ανά εμβολιασμό βαραίνει το κράτος και όχι τους γονείς.

Τέλος, ο κ. Εξαδάκτυλος σχολιάζοντας την οδηγία για κλείσιμο τμημάτων στην περίπτωση που νοσήσει το 50+1% των μαθητών, εξέφρασε την πεποίθηση ότι, λόγω της εξαιρετικά μεταδοτικής μετάλλαξης, «αν έχουμε παιδιά που νοσούν στα αλήθεια, το ποσοστό 50+1 θα καλυφθεί πάρα πολύ γρήγορα».