Κοινωνία

Efood: Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι διανομείς

efood-3-1.jpg

Efood: Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι διανομείς

Μοιραστείτε τη δημοσίευση:

Με 24ωρη απεργία συνεχίστηκαν σήμερα οι κινητοποιήσεις των εργαζόμενων της Efood, με μια ακόμα μεγάλη μοτοπορεία στην Αθήνα. Οι δρόμοι της πρωτεύουσας «κοκκίνησαν» ξανά από τη μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση που οργανώθηκε, την ώρα που η εταιρεία έχει δηλώσει την πρόθεσή της να ικανοποιήσει το αίτημα τους για μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

Στις 11 το πρωί οι διανομείς συγκεντρώθηκαν στο Πεδίον του Άρεως στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που είχαν κηρύξει τα συνδικάτα με σειρά ευρύτερων αιτημάτων που έχουν αποδέκτη και το υπουργείο Εργασίας.

Τα σωματεία των εργαζόμενων απαιτούν εδώ και τώρα:

Να ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις σε αορίστου, με απευθείας πρόσληψη από την Efood, με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Να δοθεί τέλος στο σύστημα αξιολόγησης bonus (batch) και στα ασαφή και αυθαίρετα κριτήρια παραγωγικότητας.

Να οριοθετηθούν ορθολογικά οι χιλιομετρικές αποστάσεις παραλαβής και παράδοσης, ώστε να διασφαλίζονται η υγεία και η ασφάλεια των διανομέων.

Να σταματάει η διανομή όταν επικρατούν επικίνδυνες καιρικές συνθήκες, όπως καύσωνας, παγετός κ.λπ., σύμφωνα με την ήδη υπάρχουσα νομοθεσία για εργασίες που διεξάγονται στο ύπαιθρο και σε εξωτερικούς χώρους.

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ) που να διασφαλίζει τις συμβάσεις αορίστου χρόνου με πλήρη εργασιακά δικαιώματα (Μέσα Ατομικής Προστασίας, ένσημα Βαρέα – Ανθυγιεινά, εταιρικό κινητό και δίκυκλο).

Χώρους με αποδυτήρια, τουαλέτα και γενική χρήση για κάθε ανάγκη των εργαζόμενων διανομέων.