Κόσμος

Έγινε η συνάντηση Αναστασιάδη- Γκουτέρες

Guterres-Anastasiades.jpg

Έγινε η συνάντηση Αναστασιάδη- Γκουτέρες

Μοιραστείτε τη δημοσίευση:

Την ευκαιρία να μιλήσουν για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε να επαναρχίσει ο διάλογος για το Κυπριακό, είχαν ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και ο γγ των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες, σε συνάντηση που έγινε στα γραφεία του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Μετά τη συνάντηση, η οποία άρχισε στις 18:00 (ώρα Νέας Υόρκης) και διήρκησε περίπου 20 λεπτά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε: «Η συνάντηση με τον γενικό γραμματέα έγινε σε ένα δημιουργικό κλίμα. Έχουμε παραθέσει τις απόψεις, τις θέσεις και πώς θα μπορούσε να επαναρχίσει ένας δημιουργικός διάλογος χωρίς προαπαιτούμενα. Έχω αναπτύξει κάποιες θέσεις και ιδέες και έχουμε συμφωνήσει ότι τα όσα αφορούν το Κυπριακό θα συζητηθούν και κατά το γεύμα που θα έχουμε στις 27 του μηνός με τον κ. Τατάρ. Ας ελπίσουμε ότι όλα θα πάνε κατ΄ευχήν, έτσι ώστε να υπάρχει μία νέα προοπτική για την Κύπρο».

Στη συνάντηση παρέστησαν, επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας στα Ηνωμένα Έθνη, Ανδρέας Χατζηχρυσάνθου και το μέλος του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου, Παντελής Παντελίδης.