Κοινωνία

Έμειναν στην ίδια τάξη γιατί οι γονείς τους δεν τους επέτρεψαν να φορέσουν μάσκα

7548602_0_33_1200_683_1000x541_80_0_0_ab1b21a182b91781b7b6a8b41d27d77f-1.jpg

Έμειναν στην ίδια τάξη γιατί οι γονείς τους δεν τους επέτρεψαν να φορέσουν μάσκα

Μοιραστείτε τη δημοσίευση:

Τα παιδιά πλήρωσαν την ανευθυνότητα των γονιών τους που αρνήθηκαν πέρυσι να τα υποβάλλουν σε self test ή να φορούν μάσκες. Ως εκ τούτου καλούνται φέτος να φοιτήσουν στην ίδια τάξη.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα μαθητών από τα Χανιά. Τα παιδιά δεν παρακολούθησαν τα δια ζώσης μαθήματα και δεν κατάφεραν να προαχθούν στην επόμενη τάξη.

Σύμφωνα με το creta24.gr, το άνοιγμα των σχολείων ξεκίνησε φέτος ομαλά, με εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές να καταβάλουν προσπάθεια για να μείνουν ανοιχτά. Ωστόσο κάποιοι μαθητές αναγκάζονται να πληρώσουν τις συνέπειες των επιλογών των γονέων τους.

«Δυστυχώς από την προηγούμενη σχολική χρονιά υπάρχουν παιδιά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση Χανίων τα οποία δυστυχώς εξαιτίας της συμπεριφοράς των γονέων τους και με ευθύνη των γονέων τους δεν είχαν την χαρά να πάνε στο σχολείο. Έχουν χάσει την τάξη τους και βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να επαναφοιτήσουν στην τάξη», τόνισε η διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων Πόπη Κασσωτάκη – Ψαρουδάκη συμπληρώνοντας πως «το επαναφοιτήσουν βέβαια είναι σχήμα λόγου αφού δεν έχουν φοιτήσει καθόλου πέρυσι».

«Απευθύνω έκκληση στους γονείς να καταλάβουν την μεγάλη σπουδαιότητα του γονεϊκού ρόλου στην τακτική φοίτηση των παιδιών στο σχολείο. Τους παρακαλώ να φροντίσουν όσο γίνεται από τη δική τους τη σκοπιά ώστε να απολαμβάνουν τα παιδιά τους το μέγιστο δημόσιο αγαθό που είναι η εκπαίδευση. Είναι πολύ μεγάλες οι συνέπειες στην αγωγή, στην εκπαίδευση, στην ανάπτυξη του παιδιού η απομάκρυνσή του από το σχολείο», συμπλήρωσε η Π. Κασσωτάκη – Ψαρουδάκη.