Κόσμος

Γαλλικά πυρά και κατά Λονδίνου: Οπορτουνισμός η συμμετοχή στην AUKUS

aukus.jpg

Γαλλικά πυρά και κατά Λονδίνου: Οπορτουνισμός η συμμετοχή στην AUKUS

Μοιραστείτε τη δημοσίευση:

Από τα «πυρά» της Γαλλίας για τη συμμαχία AUKUS, δεν γλίτωσε και το Ηνωμένο Βασίλειο. Η γαλλική διπλωματία εγκαλεί τη Μεγάλη Βρετανία για απόφαση διεπόμενη από οπορτουνισμό, βάζοντας σε ηπιότερους πάντως τόνους, και το Λονδίνο στο στόχαστρό της με αφορμή τη συμμετοχή του τελευταίου στην τριπλή συμμαχία AUKUS.

Το Ηνωμένο Βασίλειο ενήργησε καιροσκοπικά, με «οπορτουνιστικό τρόπο», ως προς τη συμφωνία που συνήψαν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής με την Αυστραλία σχολίασε γαλλική διπλωματική πηγή.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου «εντάχθηκε σε αυτή τη συμφωνία με οπορτουνιστικό τρόπο», ανέφερε η γαλλική διπλωματική πηγή που εξήγησε, ωστόσο, και τον λόγο για τον οποίο δεν υπήρξε ανάκληση του Γάλλου πρεσβευτή στο Λονδίνο. «Δεν χρειάζεται να διαβουλευθούμε στο Παρίσι με τον πρεσβευτή μας (σ.σ. στο Λονδίνο) για να κατανοήσουμε την κατάσταση και να αντλήσουμε συμπεράσματα».

Ως αυτό το στάδιο, η γαλλική κυβέρνηση δεν είχε αναφερθεί στη Βρετανία σε καμιά από τις επίσημες ανακοινώσεις της για τη συμφωνία, καθώς η οργή του Παρισιού μοιάζει να είναι επικεντρωμένη στις ενέργειες της Αυστραλίας και ιδιαίτερα των ΗΠΑ.