Αθλητισμός

Γιώργος Ανατολάκης: Από Βουλευτής... κούριερ! (pics)

Ανατολάκης.jpg

Γιώργος Ανατολάκης: Από Βουλευτής... κούριερ! (pics)

Μοιραστείτε τη δημοσίευση:

«Από δήμαρχος, κλητήρας». Αυτή είναι μια έκφραση την οποία χρησιμοποιεί ο θυμόσοφος λαός για να δείξει τον ξεπεσμό κάποιου, πως από τα πολύ ψηλά κατέληξε στα χαμηλά. Η συγκεκριμένη έκφραση δεν θα μπορούσε να ταιριάζει καλύτερα στον Γιώργο Ανατολάκη.

Ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ και παλαίμαχος άσος του Ολυμπιακού και της Εθνικής Ελλάδος εργάζεται, πλέον, σε εταιρεία κούριερ για να βγάλει τα προς το ζην, σε εμπορία ανταλλακτικών αυτοκινήτων, στη λεωφόρο Θηβών.

Επί μία δεκαετία τουλάχιστον, από το 1997 έως το 2007, οι ετήσιες απολαβές του ως επαγγελματία ποδοσφαιριστή στον Ολυμπιακό πιθανότατα θα του έφταναν για να εξαγοράζει κάθε χρόνο μια τέτοιου είδους επιχείρηση στην οποία ο ίδιος σήμερα είναι υπάλληλος. Κι όμως εν έτη 2021 μια σειρά από λάθη και άστοχες επιλογές τον οδήγησαν στον «γκρεμό».

Μετά το ποδόσφαιρο προκάλεσε τεράστια έκπληξη όταν επέλεξε να στραφεί στην πολιτική. Στις εκλογές του Οκτωβρίου 2009, έθεσε υποψηφιότητα για το βουλευτικό αξίωμα, ως εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη. Η περιφέρειά του τίμησε τον πρώην στόπερ με την ψήφο της, αναδεικνύοντάς τον, μάλιστα, πρώτο σε σταυρούς για τη Β’ Πειραιώς, σε ό,τι αφορά τον ΛΑΟΣ. Συγκεκριμένα, συγκέντρωσε συνολικά 5.340 ψήφους. Όμως, τα όσα έλεγε στην Βουλή σίγουρα έκαναν πολλούς να αναρωτιούνται τι ακριβώς είδαν στο πρόσωπό του και τον ψήφισαν.

Λαμβάνοντας σοβαρά υπ’ όψιν του ένα δημοσίευμα εφημερίδας ταυτισμένης με την προβολή κάθε είδους θεωρίας συνωμοσίας, ο Ανατολάκης κατέθεσε ερώτηση για τους «αεροψεκασμούς», το φαινόμενο των «νεφοειδών γραμμών» (τις «λευκές ουρές» κοινώς) κ.λπ. Δυστυχώς για τον ίδιο και την υστεροφημία του ως μέλους της Εθνοσυνέλευσης, το έντονο ενδιαφέρον του για τις γραμμές στον ουρανό και το κατά πόσο είναι αθώοι οι αεροψεκασμοί, στη συλλογική μνήμη τον τοποθέτησαν στην πλευρά των «ψεκασμένων» - ή, για την ακρίβεια, των προδρόμων της συγκεκριμένης τάσης.

Στα μέσα του 2013, όταν πλέον ο Ανατολάκης είχε ολοκληρώσει τη θητεία του ως βουλευτής, στα ΜΜΕ κυκλοφόρησε η είδηση πως με απόφαση του τότε υπουργού Παιδείας -και βουλευτή Πειραιά- Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, ο Γιώργος Ανατολάκης προσλαμβανόταν σε κάποια υπηρεσία του υπουργείου ως μετακλητός υπάλληλος. Με μηνιαίο μισθό στα 800 ευρώ. Όσοι υπέθεταν ότι ο Ανατολάκης ήταν εξασφαλισμένος διά βίου, έχοντας συσσωρεύσει αρκετά εκατομμύρια ώστε να μη χρειαστεί να εργαστεί ποτέ ξανά, εξοργίστηκαν. Επρόκειτο περί σκανδάλου. Ωστόσο, η αλήθεια ήταν εντελώς διαφορετική, καθώς ο Γιώργος Ανατολάκης είχε χρεοκοπήσει.

Αλλά και η προσωπική του ζωή είχε δεν είχε πολύ διαφορετική εξέλιξη, ύστερα από τον επεισοδιακό χωρισμό με την επί 15 χρόνια σύζυγό του, τη Ζάννα Χολέβα. Η διαμάχη του ζευγαριού λύθηκε στα δικαστήρια και το διαζύγιο συνεπαγόταν μια τεράστια διατροφή την οποία έπρεπε να καταβάλλει ο Ανατολάκης για τα έξοδα της κυρίας Χολέβα και των δύο παιδιών τους. Φαίνεται πως κάπου εκεί ο έλεγχος χάθηκε οριστικά και άρχισε ο μεγάλος κατήφορος. Ταυτόχρονα, διάφορες άστοχες επενδύσεις στις οποίες είχε προχωρήσει κατά καιρούς ο Ανατολάκης μετά από συμβουλές διαφόρων παρατρεχάμενων επιτάχυναν το οικονομικό του ναυάγιο. Στο τέλος έχασε ακόμη και το σπίτι του, μια μεζονέτα στο Πανόραμα Βούλας, την οποία κατάσχεσε η τράπεζα έναντι των χρεών του. Το πολυτελές, τριών επιπέδων ακίνητο βγήκε σε πλειστηριασμό τον Σεπτέμβριο του 2019, με τιμή εκκίνησης τα 500.000 ευρώ.

Σήμερα ο ίδιος επιχειρεί να φτιάξει τη ζωή του από την αρχή. Το καινούριο ξεκίνημά του από το μηδέν μπορεί ίσως να ερμηνευτεί σαν συμβολική αναγνώριση των σφαλμάτων που τον οδήγησαν σε μια πολλαπλή χρεοκοπία. Αν μη τι άλλο, η σιωπηρή απόσυρση στην ανωνυμία δεν είναι μόνο εργαλείο αυτοτιμωρίας για τον ίδιο, αλλά και μια επίδειξη αξιοπρέπειας.