Κοινωνία

Γώγος: "Πιθανή η λήψη μέτρων για τη Θεσσαλονίκη"

thessaloniki-leukos-pyrgos434.jpg

Γώγος: "Πιθανή η λήψη μέτρων για τη Θεσσαλονίκη"

Μοιραστείτε τη δημοσίευση:

Η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη ανησυχεί τους ειδικούς και την κυβέρνηση, ενώ ο Χαράλαμπος Γώγος, σε δηλώσεις του στο MEGA, προειδοποίησε ότι είναι πιθανή η λήψη έκτακτων μέτρων. Αυτό, βέβαια, είναι κάτι που σκέφτονται όλοι τις τελευταίες μέρες με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία.

Ο κ. Γώγος έκρουσε το «καμπανάκι» για όλη τη βόρεια Ελλάδα, μιλώντας στην Κοινωνία Ώρα ΜEGA. «Στην Κεντρική Μακεδονία δεν πέφτουν οι καμπύλες και σταθεροποιήθηκαν σε υψηλό ποσοστό. Έχουμε την εμπειρία του προηγούμενου χειμώνα που είχαμε ταχεία διασπορά. Υπάρχει χαμηλός βαθμός εμβολιαστικής κάλυψης σε πολλές περιοχές της βόρειας Ελλάδας. Τα νοσοκομεία είναι μικρά, διεσπαρμένα και έχουν μικρή δυνατότητα. Είναι μεγάλη η πίεση στις μονάδες της Θεσσαλονίκης» σημείωσε, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης μέτρων στη συμπρωτεύουσα.

Όσον αφορά στο γεγονός ότι πολλά παιδιά νοσούν από κοροναϊό, ο κ. Γώγος, έκανε λόγο ότι τα παιδιά αποτελούν «επίνοσο» πληθυσμό, επειδή είναι ανεμβολίαστα. «Όσο ο πληθυσμός είναι ανεμβολίαστος, τόσο αυξάνει η πιθανότητα νόσησης.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, το 30% των καθημερινών κρουσμάτων «ποσοστά κρουσμάτων, που μπορεί να μεγαλώσει και άλλο» αφορά στις μικρές ηλικίες. «Η μετάλλαξη Δέλτα δεν κοιτά ηλικίες, τις χτυπά όλες».