Αρθρογραφήματα

H πραγματικότητα που πρέπει να αποδεχθούν οι «γνήσιοι» Νεοδημοκράτες

kyriakos-mitsotakis.jpg

H πραγματικότητα που πρέπει να αποδεχθούν οι «γνήσιοι» Νεοδημοκράτες

Μοιραστείτε τη δημοσίευση:

Υπάρχει γκρίνια στη Νέα Δημοκρατία γιατί το… μισό κυβερνητικό σχήμα προέρχεται από άλλοτε στελέχη του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού, του ΛΑΟΣ, ακόμη και του ΚΚΕ. Από ανθρώπους της Δράσης, αλλά και τεχνοκράτες δίχως κομματική προέλευση. Ένα τόσο μεγάλο κόμμα της κεντροδεξιάς, είναι εύλογο να ενσωματώνει στις τάξεις του ανθρώπους από την πατριωτική και τη λαϊκή δεξιά, μέχρι σοσιαλιστές και ακόμη παραπέρα που έχουν ασπαστεί τα… καλά του φιλελευθερισμού.

Οι μετακινήσεις και οι μεταγραφές δίνουν και παίρνουν σε όλα τα πολιτικά κόμματα. Ακόμη και στα μικρά, αυτά που ευελπιστούν να δυναμώσουν για να παίξουν το ρόλο τους ως δεκανίκια σε κάποιον κυβερνητικό σχηματισμό.

Αυτή είναι η ωμή πραγματικότητα και θα πρέπει να την αποδεχθούν οι «γνήσιοι» Νεοδημοκράτες. Γιατί αν κοιτάξουν γύρω τους, θα δουν πως και οι δικοί τους άνθρωποι λοξοδρόμησαν στην πολιτική τους διαδρομή. Πόσοι και πόσοι δεν εγκατέλειψαν το σκάφος, όταν διαφώνησαν με κεντρικές επιλογές; Ο Αντώνης Σαμαράς δεν δημιούργησε την «Πολιτική Άνοιξη»; Η Ντόρα Μπακογιάννη δεν έφτιαξε τη «Δημοκρατική Συμμαχία»; Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος δεν σύστησε το «Κόμμα Ελεύθερων Πολιτών»; Άπαντες επέστρεψαν και δημιούργησαν μια δυνατή Νέα Δημοκρατία, το κόμμα εξουσίας που έχει τις τύχες του τόπου στα χέρια του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να δυσαρεστεί σε αρκετές των περιπτώσεων τη βάση, αλλά έχει την ικανότητα να συνθέτει. Και αυτό οφείλουν να του το αναγνωρίσουν εχθροί και φίλοι. Σε κάποιες των περιπτώσεων ίσως το παρακάνει με την αξιοποίηση ανθρώπων που προέρχονται από άλλους χώρους. Αυτό είναι και το μεγάλο του στοίχημα.

Το επιτελικό κράτος, έχει το πάνω χέρι κι εκεί οι… πολλοί και δυνατοί ανακάλυψαν τα τελευταία χρόνια όχι τη Νέα Δημοκρατία, αλλά τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Λένε πως ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει. Και η γαλάζια παράταξη έφθασε με τη συγκεκριμένη συνταγή στην αυτοδυναμία. Αυτή που ήταν απαραίτητη για να πάει η Ελλάδα μπροστά.