Κοινωνία

Η αιτία θανάτου του Mad Clip

mad-16-1.jpg

Η αιτία θανάτου του Mad Clip

Μοιραστείτε τη δημοσίευση:

Φως στην αιτία θανάτου του Mad Clip έριξαν ο ιατροδικαστής Παντελής Αλεξάνδρου και ο πραγματογνώμονας Ιωάννης Παλαμίδης. Οι δύο άνδρες μίλησαν κι έδωσαν τα «φώτα» τους για το θανατηφόρο τροχαίο του γνωστού τράπερ, που έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του στη Βουλιαγμένη και συγκρούστηκε σε κολώνα φωτισμού και δέντρο, με αποτέλεσμα να κοπεί το νήμα της ζωής του.

Ήταν η υπερβολική ταχύτητα μόνο ο παράγοντας που οδήγησε στο τροχαίο; Τι συνέβη στη Βουλιαγμένη;

«Στη συγκεκριμένη περίπτωση όπως φαίνεται η ταχύτητα πρόσκρουσης ήταν αρκετά μεγάλη. Συνήθως σε τέτοια περιστατικά οι κακώσεις είναι πολλαπλές. Από την ιατροδικαστική εμπειρία μου, υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί να έχουμε ελάχιστες εξωτερικές κακώσεις και στο εσωτερικό του σώματος να δούμε βαριές κακώσεις που να συμπεριλαμβάνουν πολλά συστήματα, πολλά όργανα.

Η ιατροδικαστική επιστήμη βοηθάει με την πραγματογνωμοσύνη να βρεθεί ο τρόπος επέλευσης του θανάτου. Συνήθως, όταν υπάρχει μια προφανής αιτία θανάτου δε συνηθίζεται η διενέργεια ιστολογικών εξετάσεων παρά μόνο τοξικολογικών. Εδώ σαφώς και δεν είναι απλά τα πράγματα. Εάν με τις τοξικολογικές εξετάσεις έχουμε ανίχνευση αλκοόλης, αυτό σαφώς και έχει επηρεάσει την οδηγική συμπεριφορά» ανέφερε στην εκπομπή «Super Κατερίνα» ο ιατροδικαστής Π. Αλεξάνδρου.

Ο ιατροδικαστής μιλώντας στο Mega είχε αναφέρει ότι

«Βρέθηκαν αιματώματα στο στήθος του, το οποίο σημαίνει ότι ζούσε, έστω και για λίγη ώρα, αλλά ζούσε μετά το τροχαίο».

Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων θα ρίξουν περισσότερο φως στα ακριβή αίτια θανάτου του 34χρονου καλλιτέχνη. Ωστόσο παραμένει ερωτηματικό αν ο τράπερ υπέστη ισχαιμικό επεισόδιο, κάτι που δείχνουν μόνο οι ιστολογικές εξετάσεις, που ωστόσο δεν έχουν ζητηθεί.

Σοκ με τα συστήματα ασφαλείας

Ο πραγματογνώμονας Ι. Παλαμίδης από τη δική του πλευρά ξεκαθάρισε:

«Όταν έχουμε ένα ατύχημα εξετάζουμε τρείς παράγοντες. Τον άνθρωπο, το αυτοκίνητο και το δρόμο. Το αυτοκίνητο γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι είχε μεγάλη ιπποδύναμη, ήταν οπισθοκίνητο, είχε πίσω κινητήρα, είχε βγαλμένα τα ηλεκτρονικά συστήματα, είχε ελαστικά που δεν ενδείκνυνται για εκτός πίστας, και πολύ δυνατά φρένα εμπρός. Σε ό, τι έχει να κάνει με τον δρόμο, υπάρχει ένα βίντεο που δείχνει νερά στον δρόμο στη 1.15 το βράδυ. Το ατύχημα έγινε μια ώρα μετά».

Την αποκάλυψη ότι ο τράπερ απενεργοποιούσε τα συστήματα ασφαλείας του αυτοκινήτου, είχε κάνει ο ίδιος ο πατέρας του.

Ετικέτες

Mad Clip τροχαίο