Αθλητισμός

Η Σάκκαρη αδίκησε τον εαυτό της αλλά έχει τα φόντα να λάμψει

maria sakkari.jpg

Η Σάκκαρη αδίκησε τον εαυτό της αλλά έχει τα φόντα να λάμψει

Μοιραστείτε τη δημοσίευση:

Η Μαρία Σάκκαρη δεν τα κατάφερε. Έφτασε ξανά μια ανάσα από τον τελικό αλλά δεν ολοκλήρωσε τη δουλειά. Πρώτα ήταν στο Παρίσι, τώρα στη Νέα Υόρκη. Δύο διαφορετικές επιφάνειες, δύο διαφορετικά τουρνουά, τα οποία όμως είχαν την ίδια κατάληξη για την 26χρονη τενίστρια. Ωστόσο η ίδια γνωρίζει πολύ καλά ότι παρά τους αποκλεισμούς της, μόνο αποτυχημένη δεν μπορεί να θεωρηθεί και δείχνει συνεχώς ότι βαδίζει στο σωστότερο δρόμο.

Σ’ έναν δρόμο που είναι δεδομένο πως θα την οδηγήσει στις δόξες. Στον αθλητισμό μετράει η ουσία κι αυτή είναι που μένει στο τέλος μιας καριέρας. Για να έρθουν όμως οι τίτλοι πρέπει να υπάρχει και το σωστό υπόβαθρο από πίσω. Πρέπει να γίνεται σκληρή δουλειά και θυσίες. Η Σάκκαρη συνδυάζει όλο αυτό το πακέτο αθλήτριας και δεν είναι τυχαίο ότι έχει φτάσει τόσο ψηλά και δείχνει ότι μπορεί να πάει κι ακόμη καλύτερα.

Από τη Νέα Υόρκη η ίδια φεύγει χωρίς να πάρει κάποιο τρόπαιο, πιο σωστά χωρίς να το έχει διεκδικήσει, ωστόσο ουδείς που παρακολουθεί τη Μαρία σε συχνό βαθμό, δεν μπορεί να πει ότι απέτυχε. Σαφώς και αδίκησε σε μεγάλο βαθμό τον εαυτό της στον ημιτελικό, καθώς ποτέ δεν έπιασε τα επίπεδα που θα μπορούσε αλλά κακές βραδιές έχουν όλοι οι αθλητές. Ακόμη και οι μεγάλοι παίκτες σε πολλά μεγάλα ματς δεν ανταποκρίνονται όπως μπορούν και βιώνουν τη γεύση της αποτυχίας.

Η αλήθεια όμως είναι πως η Σάκκαρη φεύγει από τη Νέα Υόρκη και βάζει στις αποσκευές της μόνο θετικά πράγματα. Σ’ όλο το ταξίδι της έκανε ένα εκπληκτικό τουρνουά. Έπαιξε φοβερό τένις και υπέταξε σπουδαίες αντιπάλους αποδεικνύοντας έτσι ότι ανήκει στην ελίτ του αθλήματος. Ενώ η ήττα με τον τρόπο που ήρθε στον ημιτελικό μπορεί να την κάνει πιο σοφή, καθώς της δίνει τη δυνατότητα να μάθει πράγματα, να δει τα λάθη της και την επόμενη φορά, στον επόμενο ημιτελικό να τα αποφύγει και να κάνει το βήμα παραπάνω.

Παράλληλα έφτασε για δεύτερη φορά στην καριέρα της σε ημιτελικό Grand Slam (Roland Garros, US Open) και ανέβηκε στο νούμερο 13 της Παγκόσμιας Κατάταξης. Μια θέση που την κάνει την πρώτη ελληνίδα τενίστρια που την κατακτάει, καθώς ξεπέρασε το ρεκόρ της Λένας Δανιηλίδου, η οποία βρισκόταν στη 14η θέση και ήταν η μοναδική Ελληνίδα τενίστρια που το είχε καταφέρει.

Είναι δεδομένο, λοιπόν, ότι για τη Μαρία θα έρθουν ακόμη πιο λαμπερές μέρες αρκεί να συνεχίσει να βαδίζει στο συγκεκριμένο δρόμο. Από τη στιγμή που βγήκε στην επιφάνεια κι έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό, η 26χρονη τενίστρια έχει κάνει άλματα προόδου και δείχνει ότι δεν έχει ταβάνι όσο δουλεύει με αφοσίωση και στόχο. Αυτό κάλλιστα, μας οδηγεί στο ασφαλή συμπέρασμα της δεδομένης επιτυχίας σε κάποιο μεγάλο τουρνουά που θα παρευρεθεί.