Κοινωνία

Κορωνοϊός: Μόνο η Θεσσαλονίκη με τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων

test_covid.jpg

Κορωνοϊός: Μόνο η Θεσσαλονίκη με τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων

Μοιραστείτε τη δημοσίευση:

Μόνο η Θεσσαλονίκη καταγράφει τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την κατανομή των περιστατικών που δημοσιεύει ο ΕΟΔΥ.

Συγκεκριμένα, στην Αττική εντοπίζονται 308 από 1.608 νέα κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων 84 στο κέντρο της Αθήνας, 42 στα δυτικά προάστια και 43 στην Ανατολική Αττική.

Είναι ίσως η πρώτη μέρα έπειτα από μήνες, που καμία περιφερειακή ενότητα της Αττικής δεν καταγράφει τριψήφιο αριθμό νέων μολύνσεων (να σημειωθεί πως συνήθως τη Δευτέρα ο αριθμός των τεστ είναι περιορισμένος. Χθες έγιναν περίπου 75.000 τεστ).

228 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη

Την ίδια ώρα, στη Θεσσαλονίκη εντοπίζονται 228 νέα κρούσματα κορωνοϊού, με τη συμπρωτεύουσα να δείχνει μια σταθεροποίηση σε υψηλά νούμερα το τελευταίο 20ήμερο.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα, αυξημένο συγκριτικά αριθμό κρουσμάτων καταγράφει η Αχαΐα με 56 περιστατικά, η Ημαθία (50), η Λάρισα (44), η Πιερία (46) και η Ρόδος (45).

Η κατανομή κρουσμάτων κορωνοϊού τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου

Από το σύνολο των 1.608 νέων κρουσμάτων του νέου ιού στη χώρα, 8 είναι εισαγόμενα, εκ των οποίων 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Η κατανομή των 1.600 νέων εγχώριων κρουσμάτων ανά Περιφερειακή Ενότητα παρουσιάζεται στον κατωτέρω πίνακα:

lista1_7.jpg