Κοινωνία

Κορωνοϊός: Πώς γίνονται από σήμερα οι αγορές σε σούπερ μάρκετ, φούρνους και φαρμακεία

super-3.jpg

Κορωνοϊός: Πώς γίνονται από σήμερα οι αγορές σε σούπερ μάρκετ, φούρνους και φαρμακεία

Μοιραστείτε τη δημοσίευση:

Νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού είναι σε εφαρμογή από σήμερα Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, με την υπουργική απόφαση- μεταξύ άλλων- να αναφέρει πως θα επιτρέπεται ένα άτομο ανά 9 τ.μ. σε συγκεκριμένους χώρους όπως σούπερ μάρκετ και φαρμακεία.

Ειδικότερα, για τα καταστήματα τροφίμων (π.χ. σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία), φαρμακεία, πρατήρια υγρών καυσίμων, pet shop, καθαριστήρια και καταστήματα πώλησης καπνικών/ ατμιστικών προϊόντων, ισχύουν τα εξής:

1 άτομο για κάθε 9 τ.μ. στον κύριο χώρο του καταστήματος. Σύμφωνα με τα μέτρα, εξαιρούνται βοηθητικοί χώροι, αποθήκες, γραφεία και χώροι στάθμευσης ενώ δεν προσμετρώνται όσοι προσέρχονται για την παραλαβή αυτοδιαγνωστικού τεστ, ανεξαρτήτως αν πραγματοποιεί εμπορική συναλλαγή.

απόσταση 1,5 μ. μεταξύ των ατόμων.

απόσταση 2 μ. μεταξύ των πελατών κατά την αναμονή στα ταμεία.

υποχρέωση ανάρτησης με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού καταναλωτών που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του καταστήματος.

ειδική απολύμανση σε τροχήλατα και μη καρότσια/ καλάθια όπου υφίστανται με ανάπτυξη καθημερινού προγράμματος απολύμανσης το οποίο επιδεικνύεται στις αρμόδιες αρχές.

προαιρετικό διευρυμένο ωράριο λειτουργίας από τις 07:00 ως τις 21:30.

Υπενθυμίζεται πως η καθημερινότητα των ανεμβολίαστων πολιτών αλλάζει οριστικά από σήμερα, Δευτέρα 13/9, αφού η νέα αυστηροποιημένη δέσμη μέτρων, που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση για την αναχαίτιση της πανδημίας, τίθεται σε ισχύ.