Κοινωνία

Κορωνοϊός: Τον Οκτώβριο οι πρώτοι εμβολιασμοί σε παιδιατρεία

18s1education.jpg

Κορωνοϊός: Τον Οκτώβριο οι πρώτοι εμβολιασμοί σε παιδιατρεία

Μοιραστείτε τη δημοσίευση:

Την ώρα που η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι στο υπουργείο Υγείας έχουν πειστεί πως υπάρχει ένα μικρό ποσοστό κόσμου το οποίο δεν πρόκειται να πειστεί και να κάνει το εμβόλιο, η προσοχή τους πλέον έχει επικεντρωθεί σε όσους είναι ακόμη διστακτικοί και φοβούνται.

Για τον λόγο αυτό δίνουν για ακόμη μία φορά πιο ενεργό ρόλο στους γιατρούς ως προς τον εμβολιασμό, καθώς κυρίως εκείνοι μπορούν να πείσουν με επιστημονικά κριτήρια τους πολίτες να «τσιμπηθούν».

Έτσι και στην περίπτωση των παιδιών, τον πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχουν οι παιδίατροι οι οποίοι έχουν αναλάβει τόσο το ενημερωτικό μέρος όσο και το πρακτικό.

Οι εμβολιασμοί παιδιών αναμένεται να ξεκινήσουν εντός Οκτωβρίου και από παιδιάτρους, όπως ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για τους εμβολιασμούς.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα που τέθηκε από τους δημοσιογράφους, ο Μάριος Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι έχουν επιλυθεί τα διαδικαστικά και επιχειρησιακά θέματα για τους εμβολιασμούς παιδιών και από παιδιάτρους, στο πλαίσιο του χρονοδιαγράμματος που έχει ήδη ανακοινωθεί.

Όπως είπε, εντός της εβδομάδας αναμένεται να εκδοθεί η σχετική πρόσκληση για τους παιδιάτρους έτσι ώστε να απευθυνθούν στις αντίστοιχες ΥΠΕ, που ανήκουν τα ιατρεία τους και να υπογραφούν οι συμβάσεις.

Αυτό που εκκρεμεί, τόνισε, είναι μία νομοθετική διάταξη που θα εισαχθεί θα ψηφιστεί στη Βουλή, ώστε να διευκρινιστεί το θέμα της αμοιβής.

«Ο πρώτος εμβολιασμός πιστεύω θα γίνει το πρώτο 10ημερο του Οκτωβρίου, όπως έχουμε ανακοινώσει», κατέληξε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.