Αρθρογραφήματα

Με τη Φώφη στο πλευρό του Αλέξη στις επόμενες εκλογές

BOYLH.jpg

Με τη Φώφη στο πλευρό του Αλέξη στις επόμενες εκλογές

Μοιραστείτε τη δημοσίευση:

Καθόλου τυχαία δεν είναι η προτροπή που ο κ. Αλέκος Φλαμπουράρης (χωρίς τον φραπέ ανά χείρας) απεύθυνε προς την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, ώστε να ερωτηθούν τα μέλη του «με ποιον επιθυμούν να συνεργαστούν πολιτικά», προφανώς ο «κυρ-Αλέκος με το πράσινο γελέκο» της Κουμουνδούρου δεν μιλάει στον αέρα όταν καλεί ένα πολιτικό σχηματισμό «υπό την Φώφη» να πάρει θέση απευθυνόμενος στα μέλη του « για το παρόν και το μέλλον της μεγάλης προοδευτικής παράταξης».

Στον ΣΥΡΙΖΑ κινούνται ήδη, ενόψει των εσωτερικών διαδικασιών εκλογής στο ΚΙΝΑΛ, ως «οι μεγάλοι νικητές», ετοιμάζονται να υποδεχθούν τον μεγάλο όγκο των δυνάμεων των αποδέλοιπων του κραταιού ΠΑΣΟΚ και διακινούν την βεβαιότητα τους πως σε περίπτωση που η κα Γεννηματά κερδίσει τη μάχη «το πολιτικό σκηνικό θα αναδιαμορφωθεί, ο Μητσοτάκης δεν θα είναι μόνος του να κάνει παιχνίδι».

Οι ισχυρισμοί τους δεν είναι στον αέρα, αντίθετα ακουμπάνε σε μερικές βασικές πολιτικές αναλύσεις για την επόμενη μέρα στο ΚΙΝΑΛ «ανεξαρτήτως αποτελέσματος» και ενισχύονται σημαντικά από τις δημόσιες, πλέον, επιθυμίες παραδοσιακών και ισχυρών επιχειρηματικών συμφερόντων «να κόψουν τα φτερά του Κυριάκου και να ξανακάνουν την Περιστέρα Πρώτη Κυρία».

Στην προοπτική αυτή η Φώφη, είτε ως νικήτρια και Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, είτε ως χαμένη των εκλογών, είναι σημαντικό εργαλείο, η ενεργητική παρουσία της στην Κουμουνδούρου, με κάθε ιδιότητα, θα προσφέρει μεγάλες υπηρεσίες στη διαμόρφωση ενός ισχυρού αριστερόστροφου πόλου, που μπορεί να διεκδικήσει «κάτι πολύ καλό στις εκλογές».

Ο Φλαμπουράρης, βασικός και τακτικός συνομιλητής πολλών εκ των συνεργατών της κας Γεννηματά, είναι σε θέση να γνωρίζει πως « ο μεγάλος νικητής των εκλογών στο ΚΙΝΑΛ θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, όποιος και να ηγηθεί του κόμματος μετά τις εκλογές». Αυτό το χαρτί παίζει.

Για την αξιωματική αντιπολίτευση «μια Φώφη νικήτρια» είναι μεγάλη υπόθεση, ένας συντεταγμένος διάλογος με την αριστερά θα προσφέρει μεγάλες πολιτικές υπηρεσίες και θα απογειώσει επικοινωνιακά το χώρο, απέναντι σε μια κυβέρνηση και μια νεοδημοκρατία που έχει ξεκινήσει και βγάζει προβλήματα συντονισμού και εσωτερικών εχθροπραξιών με φόντο τις επόμενες εκλογές.

Για να το πετύχουν αυτό στον ΣΥΡΙΖΑ είναι πρόθυμοι «να βάλουν πλάτη» στις εκλογές εγγράφοντας εκατοντάδες (και χιλιάδες αν χρειαστεί) μέλη τους για να ψηφίσουν και να προσφέρουν στην καταρρέουσα Φώφη την πολυπόθητη στήριξη που χρειάζεται, ώστε νικήτρια και τροπαιούχος να εισέλθει στην Κουμουνδούρου «καβάλα στη Μερτσέντες που θα της παραχωρήσει ο άμεσα ενδιαφερόμενος για την συνεργασία της κεντροαριστεράς επιχειρηματίας» …

Για τον σκοπό αυτό έχουν συμφωνήσει, από την έναρξη των επαφών, με όσους ενδιαφέρονται για την επικράτηση της «εθνικής θυγατέρας» και προσέφεραν (ακόμη προσφέρουν) τις καλές τους υπηρεσίες πως είναι διατεθειμένοι να της προσφέρουν ό,τι ζητήσει, προσβλέποντας «σε μια συμμαχία που θα αποτελέσει τη θρυαλλίδα μεγάλων εξελίξεων».

Δεν είναι καθόλου άγνωστες πέριξ της πλατείας Κουμουνδούρου οι φήμες (επιμένουν πεισματικά) πως «η συμφωνία Αλέξη – Φώφης έχει ήδη κλείσει, πήρε και τις ευλογίες του πατριάρχη της εγχώριας επιχειρηματικότητας, οι λεπτομέρειες της είναι προς καταγραφή και αμέσως μετά τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ θα ανακοινωθεί και θα κάνει πάταγο».

Ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται διατεθειμένος να δεχθεί με ανοιχτές αγκάλες και μια Φώφη ηττημένη στις εκλογές, αρκεί νικητής να αναδειχθεί ο Ανδρέας Λοβέρδος, το σενάριο το προωθούν με μεγάλο ενδιαφέρον κύκλοι και εντός του ΚΙΝΑΛ.

Η εξέλιξη αυτή εμφανίζεται να τους ικανοποιεί περισσότερο από την ενδεχόμενη νίκη της κας Γεννηματά, επειδή με τον Λοβέρδο πρόεδρο στο ΚΙΝΑΛ θα έχει απομακρυνθεί κάθε ελπίδα να παραμείνει η ίδια, οι συνεργάτες της και όσοι την ακολουθούν «σε ένα κόμμα που θα συνεργαστεί με τη Νέα Δημοκρατία και θα μετατραπεί σε υποχείριο του Μητσοτάκη».

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως οι συνεργάτες της νυν προέδρου επιχείρησαν να φορτώσουν στις πλάτες του κ. Λοβέρδου την άφρονα επιλογή να απέχει το κόμμα από την ψηφοφορία στη Βουλή για την αντιμετώπιση των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού ή και νόσησης με τη συμμετοχή δημοσίων λειτουργών, μόλις κατάλαβαν τον τεράστιο αρνητικό θόρυβο που ξεσήκωσε η στάση τους και ξεκίνησαν να εισπράττουν τη δημόσια κατακραυγή.

Στο ενδεχόμενο της επικράτησης του κ. Λοβέρδου οι συνεργάτες της κας Γεννηματά πανηγυρίζουν περισσότερο, ίσως, από την ενδεχόμενη δική τους νίκη, επειδή ένα τέτοιο αποτέλεσμα «κλειδώνει» τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και διασφαλίζει το πολιτικό μέλλον των περισσότερων από αυτούς.

Σε κάθε περίπτωση είναι φανερό πως το πολιτικό μέλλον της κας Γεννηματά είναι στο πλευρό του κ. Τσίπρα, η προοπτική αυτή «έχει ευλογηθεί επιχειρηματικά από πρόσωπα που έχουν άριστες σχέσεις και με τους δύο χώρους», αυτό που μένει είναι η εξεύρεση των αποδοτικότερων δικαιολογιών που θα διασφαλίσουν τις λιγότερες δυνατές διαρροές στελεχών και μελών του ΚΙΝΑΛ προς τη Νέα Δημοκρατία ή στην πολιτική απομόνωση.

Και στην κυβέρνηση με αυτό το βασικό ενδεχόμενο ετοιμάζονται να υποδεχθούν τις διπλές εκλογικές αναμετρήσεις του φθινοπώρου του 2022…