Πολιτική

Μπογδάνος: Οι εξηγήσεις για τη λίστα νηπίων, το κυνήγι μαγισσών και ο Αντετοκούνμπο

bogdanos.jpg

Μπογδάνος: Οι εξηγήσεις για τη λίστα νηπίων, το κυνήγι μαγισσών και ο Αντετοκούνμπο

Μοιραστείτε τη δημοσίευση:

Με μία ανάρτηση στο Facebook ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, δίνει τις δικές του εξηγήσεις για την δημοσίευση ονομάτων νηπίων που είχε κάνει πρόσφατα και είχε προκαλέσει πολιτική αντιπαράθεση.

«Προφανώς ήταν λάθος να αναπαραγάγω τον κατάλογο των ονοματεπωνύμων των παιδιών – το αναγνώρισα αυτό σχεδόν αμέσως, ανέλαβα την ευθύνη και απολογήθηκα. Ήταν κάτι που δεν έπρεπε να γίνει», γράφει στο κείμενό του.

Στην συνέχεια αναφερόμενος στην πολιτική αντιπαράθεση που είχε ξεσπάσει ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος σημειώνει πως η κίνησή του έγινε αφορμή από κάποιους οι οποίοι την εκμεταλλεύτηκαν για να εκτρέψουν την δημόσια συζήτηση από την παρουσία του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ. Ο βουλευτής της ΝΔ μιλάει δε για κυνήγι μαγισσών.

«Με στενοχωρεί και με θυμώνει περισσότερο αυτό, παρά ο οχετός που προσωπικά δέχομαι τις τελευταίες μέρες. Και όπως είναι για μένα αυτονόητο, από την πρώτη στιγμή έθεσα ο ίδιος τον εαυτό μου στη διάθεση του Πρωθυπουργού για οποιαδήποτε κίνηση που θα μπορούσε να σταματήσει αποτελεσματικά αυτή την άθλια σπέκουλα» αναφέρει και στην συνέχεια στρέφει την συζήτηση στο θέμα της ενσωμάτωσης των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία επ αφορμής του γεγονότος πως υπάρχουν σχολεία στην πρωτεύουσα που οι Έλληνες μαθητές είναι ελάχιστοι.

«Τα παιδιά όμως των αλλοδαπών που με τον ένα ή τον άλλο βρίσκονται σήμερα στην πατρίδα μας, είναι αυτονόητο ότι πρέπει να πηγαίνουν σχολείο, όχι μόνο για να αποκτήσουν τις αναγκαίες για τη ζωή τους γνώσεις και δεξιότητες, αλλά και για να κοινωνικοποιηθούν μαθαίνοντας την ελληνική γλώσσα, τον ελληνικό πολιτισμό, τα ήθη και τα έθιμά μας», γράφει και συνεχίζει: «Για να συμβεί αυτό πρέπει να πληρούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Και η πιο απλή από αυτές είναι ότι σε μια τάξη δεν γίνεται η πλειονότητα των παιδιών να μην έχουν μητρική τους γλώσσα τα ελληνικά. Όταν συμβαίνει αυτό άλλωστε – ας μη γελιόμαστε – αρχίζουν να λειτουργούν αυτοματισμοί, με τα ελληνόπουλα να φεύγουν από τα σχολεία αυτά και να καταστρέφεται έτσι ο εκπαιδευτικός στόχος της ενσωμάτωσης».

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος μιλά επίσης για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και δηλώνει πως είναι περήφανος για κάθε αγόρι και κορίτσι που συνειδητά επιλέγει να γίνει Έλληνας και Ελληνίδα τιμώντας το περιεχόμενο των αξιών, του νοήματος και της αποστολής του έθνους μας.

«Αυτό ακριβώς είναι που με νοιάζει. Αυτό που συνέβη με τον Γιάννη, πολύ δύσκολα θα συμβεί σε τάξεις που σχεδόν κανένα παιδί δεν έχει μητρική γλώσσα τα ελληνικά, δεν γιορτάζει τις γιορτές μας, δεν έχει ρίζες γενεών στην πατρίδα μας. Πολύ δύσκολα θα συμβεί σε γειτονιές όπου μπορεί και να περάσει κανείς μέρες μέχρι να χρειαστεί να μιλήσει ελληνικά», λέει.

«Λάθος, λοιπόν, που πριν το retweet δεν τσέκαρα ότι είχε γίνει αυτό που εσφαλμένα νόμιζα αυτονόητο – ότι θα έχουν σβηστεί τα επώνυμα των παιδιών. Πέρα από το δέντρο όμως, υπάρχει και το δάσος», γράφει κλείνοντας το κείμενό του.