Κοινωνία

Νεκρός πολιτευτής της Χρυσής Αυγής στις φυλακές Κορίνθου

fotisbellos.jpg

Νεκρός πολιτευτής της Χρυσής Αυγής στις φυλακές Κορίνθου

Μοιραστείτε τη δημοσίευση:

Νεκρός βρέθηκε μέσα στο κελί του στις φυλακές Κορίνθου, ο συνταξιούχος αστυνομικός και πολιτευτής της Χρυσής Αυγής, Φώτης Μπέλος, που στις 21 Οκτωβρίου 2016, είχε δολοφονήσει έξω από το γυμναστήριο που διατηρούσε στην Πανόρμου, τον Μάκη Μαρκόπουλο.

Ο Μπέλος είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη. Είχε σκοτώσει εν ψυχρώ τον άτυχο Μαρκόπουλο, με τον οποίο είχε προστριβές, όπως και με όλη την γειτονιά όπως ανέφεραν μάρτυρες στη δίκη, για ασήμαντα θέματα.

Μάλιστα ο Μπέλος, φέρεται να παρενοχλούσε σεξουαλικά γυναίκες που επισκέπτονταν το γυμναστήριο του θύματος του, ενώ λίγα λεπτά πριν σκοτώσει τον ιδιοκτήτη του γυμναστηρίου, φέρεται να του είπε, « έλα να δεις πως καθαρίζουν τους λογαριασμούς τους οι άντρες».

Ο συνταξιούχος αστυνομικός είχε προσφύγει στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και στο Αστυνομικό Τμήμα Αμπελοκήπων, προκειμένου να αναγκάσει τον 68χρονο τότε γυμναστή να βγάλει τις 4 κάμερες ασφαλείας που είχε τοποθετήσει στο μπαλκόνι και στην είσοδο του διαμερίσματός του. Αυτή ήταν η τελευταία αφορμή της σύγκρουσης ανάμεσά τους, που οδήγησε στο έγκλημα.

Ο πρώην αστυνομικός υπηρετούσε στο Α.Τ. Αμπελοκήπων, κάνοντας τα περισσότερα χρόνια στατική φρουρά έξω από τον… Άρειο Πάγο, και έφυγε το 2008. Ο δράστης είχε απασχολήσει με τη συμπεριφορά του την ΕΛ.ΑΣ. λόγω της πολιτικής του δράσης στη Μεσσηνία. Ο ταξίαρχος του νομού είχε δηλώσει το 2012 ότι δεν θα ανεχτεί δράσεις ατόμων που θα θελήσουν να υποκαταστήσουν την Αστυνομία. Η δήλωση αναφερόταν στη δράση ομάδας κατοίκων της περιοχής, από όπου κατάγεται ο πρώην αστυνομικός, που προσπαθούσε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της δρώντας ως «τάγμα ασφαλείας».

Ο ηλικίας 63 ετών Μπέλος, κατέληξε από παθολογικά αίτια.