Αθλητισμός

Νίκη-ανάσα για την εθνική, η οποία πρέπει να βελτιωθεί περισσότερο

εθνική Ελλάδος.jpg

Νίκη-ανάσα για την εθνική, η οποία πρέπει να βελτιωθεί περισσότερο

Μοιραστείτε τη δημοσίευση:

Μετά την ισοπαλία κόντρα στο Κόσοβο που ήταν μαχαιριά στην καρδιά των παικτών της εθνικής μας ομάδας, όλα έδειχναν ότι πολύ δύσκολα θα μπορούσαμε να ξαναμπούμε στο παιχνίδι της πρόκρισης στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ το 2022. Παρ’ όλα αυτά όσο υπήρχε ελπίδα, οφείλαμε να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις και να εξαντλήσουμε κάθε πιθανότητα προκειμένου να μην πέσουμε αμαχητί και γιατί όχι να πετύχουμε και τον τελικό στόχο.

Η ομάδα του Τζον φαν Σιπ κατάφερε να βγάλει αντίδραση κόντρα στη Σουηδία και με τη νίκη που πήρε (2-1), ανέβηκε στην τρίτη θέση του ομίλου και μείωσε τη διαφορά από τους Σουηδούς, δεύτερη θέση, στους τρεις πόντους. Η επιστροφή του Χρήστου Τζόλη αλλά και η φοβερή χημεία που αναπτύσσεται μεταξύ των Τάσο Δουβίκα και Τάσου Μπακασέτα είναι από τα βασικά στοιχεία της επιτυχίας κόντρα στους Σκανδιναβούς. Από εκεί και πέρα μεγάλο κεφάλαιο για την ομάδα αποτελεί ο Ζέκα, ο οποίος σε κάθε ματς αφήνει και την ψυχή του στο γήπεδο. Τέλος, πολύτιμες είναι οι βοήθειες και η εμπειρία του Τζαβέλα.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έκανε αυτό που έπρεπε κόντρα στη Σουηδία, ωστόσο εκτός από τα θετικά στοιχεία, έδειξε ότι ακόμη δεν είναι στο επιθυμητό επίπεδο και καλείται να βελτιώσει πολλά, για να μπορέσει να σταθεί με αξιοπρέπεια σε μεγάλους αντιπάλους. Επιθετικά ο φαν Σιπ έχει δομήσει μια πολύ ωραία ομάδα που ξέρει να αναπτυχθεί και να βρει αυτό που θέλει, το γκολ δηλαδή. Η εθνική μας ομάδα μετά από χρόνια παρουσιάζει τόσο καλό πρόσωπο επιθετικά, ενώ τη βοηθάει αυτό διότι διαθέτει πολύ ταλαντούχους παίκτες στις μπροστινές θέσεις.

Το μεγάλο πρόβλημα που καλείται να βελτιώσει ο Τζον φαν Σιπ είναι η αμυντική λειτουργία της ομάδα. Η εθνική μας παρουσιάζει πολλά κενά στην άμυνά της, ενώ κόντρα στη Σουηδία ήταν τυχερή, καθώς σε αρκετές φάσεις δέχθηκε φάσεις που ήταν σίγουρα γκολ. Όμως το δοκάρι έφραξε το δρόμο προς τα δίχτυα. Γενικότερα η εντύπωση που πηγάζει, βλέποντας την εθνική είναι ότι όταν κλείνεται πίσω, για να διατηρήσει ένα αποτέλεσμα, δείχνει να μην μπορεί να αμυνθεί. Δείχνει να μην ξέρει πώς να το κάνει με αποτέλεσμα κάθε φάση που γίνεται να είναι επικίνδυνη.

Σε γενικές γραμμές μετά τη σημερινή νίκη δεν μπορούν να μπαίνουν απαγορευτικά στα όνειρά μας για πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Παρ' όλα αυτά η εθνική μας οφείλει να βελτιώσει πάρα πολλά ακόμη. Ωστόσο προχωράει βήμα-βήμα.