Κοινωνία

Ο Κουφοντίνας προσφεύγει στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο για τη μεταγωγή στον Δομοκό

koufontinasδ.jpg

Ο Κουφοντίνας προσφεύγει στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο για τη μεταγωγή στον Δομοκό

Μοιραστείτε τη δημοσίευση:

Στο Aνώτατο Eιδικό Δικαστήριο (ΑΕΔ) προσέφυγε ο Δημήτρης Κουφοντίνας αναφορικά με το ζήτημα της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού.

Ο πολυισοβίτης της «17Ν» ζητεί να επιλυθεί το ζήτημα των αντίθετων αποφάσεων που εκδόθηκαν μεταξύ του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας και της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Στην αίτησή του, που υπογράφουν οι συνήγοροί του, Ιωάννα Κούρτοβικ και Δημήτρης Σαραφιανός, υποστηρίζει ότι η άρνηση τόσο της Ποινικής όσο και Διοικητικής Δικαιοσύνης να εκδώσουν απόφαση επί της ουσίας για το ζήτημα της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού, συνιστά αρνησιδικία. Επικαλείται δε, παραβίαση των άρθρων 20 του Συντάγματος (παροχή έννομης προστασίας από τα δικαστήρια και δικαίωμα προηγούμενης ακροάσεως) και 25 (αρχή του κράτους δικαίου), και παραβίαση άρθρων της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

Υπενθυμίζεται ότι εκκρεμεί ενώπιον Δικαστικού Συμβουλίου αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα για υφ’ όρων απόλυση, καθώς στις 5 Σεπτεμβρίου συμπληρώθηκαν 19 χρόνια εγκλεισμού του στις φυλακές και βάσει της νομοθεσίας δύναται να αποφυλακιστεί με όρους.