Κόσμος

Ο Πούτιν κατηγόρησε την ΕΕ ότι ακολουθεί πολιτική διακρίσεων έναντι των κατοίκων της Κριμαίας

vladimir-putin-009 (1)1464203944.jpg

Ο Πούτιν κατηγόρησε την ΕΕ ότι ακολουθεί πολιτική διακρίσεων έναντι των κατοίκων της Κριμαίας

Μοιραστείτε τη δημοσίευση:

O πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν διεμήνυσε στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζει την πολιτική των διακρίσεων απέναντι στους κατοίκους της Κριμαίας, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Η Ρωσία προσάρτησε την Κριμαία το 2014, προκαλώντας την επιβολή κυρώσεων εκ μέρους της Δύσης. Η Δύση και περισσότερες χώρες του κόσμου θεωρούν ότι η Κριμαία ανήκει στην Ουκρανία. Το Κίεβο απαιτεί την επιστροφή της χερσονήσου.

Εχθές, η Ρωσία κατηγόρησε την Ουκρανία για χρηματισμό ομάδων που προκαλούν επεισόδια εντός της Κριμαίας, με το Κίεβο να απαντά πως η Μόσχα επιδίδεται σε ένα παιχνίδι εντυπωσιασμού.

«Δόθηκε προσοχή στο γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζει την πολιτική των διακρίσεων έναντι των κατοίκων της χερσονήσου» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σαρλ Μισέλ.

Το Κρεμλίνο υπογράμμισε, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ότι κατά την διάρκεια της συνομιλίας επισημάνθηκε «ο προκλητικός χαρακτήρας της ιδέας της ουκρανικής ηγεσίας να διοργανώσει τη λεγόμενη ‘συνάντησης κορυφής’, την «Κριμαϊκή Πλατφόρμα», όταν μάλιστα το ζήτημα της επιστροφής της Κριμαίας στο σύνολο της Ρωσικής Ομοσπονδίας έχει κλείσει οριστικά τον Μάρτιο του 2014»

Τον περασμένο Απρίλιο, η Ρωσία ανέπτυξε ισχυρή στρατιωτική δύναμη στα σύνορα με την Ουκρανία, προκαλώντας την αντίδραση Βρυξελλών και Κιέβου, με την ΕΕ να δηλώνει πως αναλαμβάνει ρόλο επόπτη για την απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων.