Κόσμος

Οι ανεμβολίαστοι έχουν 11 φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από κορωνοϊό

nosokomeio_meth.jpeg

Οι ανεμβολίαστοι έχουν 11 φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από κορωνοϊό

Μοιραστείτε τη δημοσίευση:

Οι ανεμβολίαστοι έχουν 11 φορές περισσότερες πιθανότητες να χάσουν τη ζωή τους από κορωνοϊό σε σύγκριση με τους εμβολιασμένους.

Αυτό αναφέρει μεγάλη έρευνα των CDC, η οποία εξέτασε τα κρούσματα Covid-19, τις νοσηλείες και τους θανάτους σε 13 πολιτείες των ΗΠΑ «και βρήκε περαιτέρω αποδείξεις για τη δύναμη του εμβολιασμού», όπως δήλωσε ο διευθυντής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών, Δρ Rochelle Walensky, σε συνέντευξή του την Παρασκευή.

Περισσότερα από 600.000 κρούσματα Covid από τον Απρίλιο έως τα μέσα Ιουλίου αναλύθηκαν και συνδέθηκαν με την κατάσταση του εμβολιασμού. Όσοι δεν ήταν εμβολιασμένοι είχαν περίπου 4,5 φορές περισσότερες πιθανότητες να προσβληθούν από τον ιό, περισσότερες από 10 φορές περισσότερες πιθανότητες να νοσηλευθούν με τον ιό και 11 φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από τη νόσο.

Μια προηγούμενη μελέτη του CDC, βασισμένη σε δεδομένα από 43.127 περιπτώσεις Covid στην κομητεία του Λος Άντζελες, μεταξύ Μαΐου και Ιουλίου, διαπίστωσε ότι οι ανεμβολίαστοι είχαν πέντε φορές περισσότερες πιθανότητες να προσβληθούν από κορωνοϊό και ήταν 29 φορές πιο πιθανό να νοσηλευθούν με τον ιό.

«Ο εμβολιασμός λειτουργεί», είπε ο Walensky. «Έχουμε τα επιστημονικά εργαλεία που χρειαζόμαστε για να ανακάμψουμε από αυτή την πανδημία».