Πολιτική

Οικονόμου: "Δεν υπάρχει στην ατζέντα της κυβέρνησης το lockdown στη Θεσσαλονίκη"

oikonomou-anasximatismos (2).jpg

Οικονόμου: "Δεν υπάρχει στην ατζέντα της κυβέρνησης το lockdown στη Θεσσαλονίκη"

Μοιραστείτε τη δημοσίευση:

Με το πρόγραμμα του πρωθυπουργού στην Νέα Υόρκη για την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ξεκίνησε την τοποθέτησή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Στο επίκεντρο των επαφών του Κυριάκου Μητσοτάκη θα είναι οι συμμαχίες της χώρας αλλά και οι σχέσεις με το αμερικανικό Κογκρέσο, είπε ο κ. Οικονόμου. Είπε ακόμα ότι θα συναντηθεί με τον γ.γ. του ΟΗΕ και τον Πρόεδρο του προεδρικού συμβουλίου της Λιβύης. Θα έχει επίσης συναντήσεις με εκπροσώπους της ομογένειας και αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων. Θα συναντηθεί και με τον Πρόεδρο της Microsoft.

Ο κ. Οικονόμου, συνέχισε παραθέτοντας στοιχεία για την πορεία της οικονομίας και την μείωση της ανεργίας.

Όσον αφορά την εμβολιαστική κάλυψη στη χώρα ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι θα συνεχίσουμε να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια ώστε να πείσουμε όσο δυνατόν περισσότερους να εμβολιαστούν.

«Μέχρι σήμερα 6,4 εκατομμύρια Έλληνες άνω των 12 ετών έχουν επιλέξει να κάνουν το εμβόλιο. Μόνο ένα ποσοστό 15% του ενήλικου πληθυσμού δεν διαθέτει αντισώματα έναντι του ιού. Οι αριθμοί βελτιώνονται μέρα με τη μέρα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για τα αυξημένα κρούσματα κορoναϊού στην Βόρεια Ελλάδα και για αν υπάρχει το ενδεχόμενο lockdown: «Στη Θεσσαλονίκη ήταν η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και είχε επαφές με τους φορείς της πόλης. Δεν είμαστε μπροστά σε lockdown, δεν υπάρχει στην ατζέντα της κυβέρνησης να πάμε σε lockdown σαν αυτά που είχαμε στο παρελθόν. Κατά καιρούς, όπου διαπιστώνεται κρίσιμη αύξηση των μεγεθών της πανδημίας, επιβάλλονται κάποια μέτρα. Δεν βρισκόμαστε όμως εκεί αυτή τη στιγμή στη Θεσσαλονίκη».

Αναφερόμενος στα σχολεία, στα τμήματα που έκλεισαν και στο υγειονομικό πρωτόκολλο είπε: «Στόχος της κυβέρνησης είναι να μείνουν τα σχολεία ανοικτά. Ήδη από το καλοκαίρι είδαμε την αύξηση κρουσμάτων στις μικρές ηλικίες και γι’ αυτό υπάρχουν τα πρωτόκολλα με εμβόλια, τεστ και αποστάσεις στις αίθουσες».

Για το θέμα των μονοκλωνικών αντισωμάτων απάντησε ότι ετοιμάζεται τροπολογία από το υπουργείο Υγείας που θα επιτρέπει την προμήθειά τους. Εμείς, πρόσθεσε, συμμετείχαμε σε όλες τις προσπάθειες αλλά δεν θα μπορούσαμε να τα προμηθευτούμε χωρίς να έχει δοθεί έγκριση.

Όσον αφορά στην τροπολογία που θα φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Βουλή για το θέμα των συμβάσεων της efood απάντησε: «Ένα πράγμα είναι η χρονική καθυστέρηση με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνεται κάποια πράγματα. Το καθεστώς αυτό ίσχυε και επί των ημερών του και δεν το άγγιξε καθόλου. Οι ντελιβεράδες ήταν αόρατοι επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα έγιναν ορατοί».