Πολιτική

Οικονόμου: «Το 80% της αύξησης του ρεύματος θα καλύπτεται από το κράτος»

dei.jpg

Οικονόμου: «Το 80% της αύξησης του ρεύματος θα καλύπτεται από το κράτος»

Μοιραστείτε τη δημοσίευση:

Τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ ανέλυσε σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Σε σχετική ερώτηση για τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ ο κ. Οικονόμου απάντησε ότι: «Το 80% της αύξησης του ρεύματος θα καλύπτεται από το κράτος».

Όπως είπε ο κ. Οικονόμου, το πακέτο μέτρων ξεπερνά τα 3,5 εκατ. ευρώ και το πιο σημαντικό είναι ότι μειώνονται οι φόροι και αυξάνονται τα εισοδήματα. Παράλληλα δημιουργείται μια ασπίδα προστασίας στον κόσμο για όλα αυτά που πέρασε.

Αναφορικά με την αύξηση του ηλεκτρικού ρεύματος διευκρίνισε ότι η επιδότηση αφορά για όλα τα τιμολόγια της ΔΕΗ. Για τις ιδιωτικές εταιρείες τόνισε πως θα αναγκαστούν να ακολουθήσουν γιατί διαφορετικά θα χάσουν πελάτες.

Ακόμη ο κ. Οικονόμου σημείωσε πως θα υπάρξει και αύξηση κατά 20% του επιδόματος θέρμανσης ενώ τόνισε πως τη Δευτέρα θα δοθούν διευκρινίσεις για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού.

Για την μείωση του ΕΝΦΙΑ, είπε πως και αυτό το μέτρο αφορά όλους τους πολίτες και πως το 2022 θα είναι ακόμα μικρότερος.