Πολιτική

Οικονόμου: "Το ρολόι του Τσίπρα έχει σταματήσει στο 2014"

oikonomou2 (1).jpg

Οικονόμου: "Το ρολόι του Τσίπρα έχει σταματήσει στο 2014"

Μοιραστείτε τη δημοσίευση:

Για την Οικονομία, το μεταναστευτικό, αλλά καιτην παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ το περασμένο Σαββατοκύριακο, μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στη Σύνοδο Κορυφή EU MED 9, που διεξήχθη την Παρασκευή, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να υποδέχεται στο Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» τους ηγέτες χωρών της Νότιας Ευρώπης, καθώς και την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Η Διακήρυξη των Αθηνών που υπογράφηκε απ' όλους τους Ευρωπαίους ηγέτες του Νότου παρουσία της προέδρου της Κομισιόν αποτελεί ορόσημο για την EUMED9. Όπως είναι γνωστό ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στην παγκόσμια πρωτοπορία των πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Οι πρωτοβουλίες αυτές είναι ζωτικής σημασίας τόσο για την ποιότητα ζωής όσο και για την ευημερία της κοινωνίας μας αφού ο Τουρισμός και ο πρωτογενής μας τομέας συνδέονται άρρηκτα με τη φύση», τόνισε ο κ. Οικονόμου

Για τον Αλέξη Τσίπρα

«Το βασικό συμπέρασμα είναι ότι ο κ. Τσίπρας τίποτα δεν κατάλαβε και σε τίποτα δεν έχει αλλάξει. Ήταν και είναι εκείνος που θεώρησε εθνική ανάγκη την εξόντωση της μεσαίας τάξης» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καταλογίζοντας «αλαζονεία» στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και έλλειψη κατανόησης στο γιατί οι πολίτες τον καταψήφισαν.

«Το ρολόι του κ. Τσίπρα έχει σταματήσει στο 2014. Δεν απάντησε στα ερωτήματα του σήμερα και του αύριο» επεσήμανε ο κ. Οικονόμου και πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατανοεί την πραγματικότητα με παρωχημένα εργαλεία. Κλισέ και ψέματα. Δήθεν ότι ο ΚΜ νομοθετεί για τους λίγους και σιχυρούς. Ο τσίπρας παραμένει αγκυλωμένος στο παρελθόν. Εκφράζει τη βαθιά συντήρηση σε κάθε επίπεδο πολιτικό και πολιτιστικό. Γι’ αυτό και επέμενε στην επιστροφή και κατάργηση.

Δική μας κουλτούρα η διασφάλιση του ατομικού συμφέροντος μέσα από την προώθηση του συλλογικού συμφέροντος πρόσθεσε και αναφέρθηκε στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης απορρίπτοντας τις κατηγορίες που προσάπτει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των λίγων.

«Οποιαδήποτε απόπειρα να μας ταυτίσει με κάποια ελίτ και οποιαδήποτε αναπαραγωγή ταξικών διπόλων διαψεύδεται από την οικονομική πολιτική και της οριζόντιας υποστήριξης που δίνουμε στον ελληνικό λαό» τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Για συνάντηση Ερντογάν-Μητσοτάκη

Ούτε σήμερα επιβεβαίωσε την πραγματοποίηση συνάντησης μεταξύ των κ.κ. Μητσοτάκη και Ερντογάν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ωστόσο άφησε παράθυρο ανοιχτό για την πραγματοποίησή του, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτό εξαρτάται από τη βούληση και το πρόγραμμα στη Νέα Υόρκη του ίδιου του Τούρκου προέδρου.

Στο σχετικό ερώτημα κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών και στον απόηχο των δηλώσεων Ερντογάν ο Γιάννης Οικονόμου επανέλαβε ότι δεν υπάρχει ραντεβού μεταξύ των δύο ηγετών σημειώνοντας ότι «δεν έχει αλλάξει αυτό».

Ωστόσο ο κ. Οικονόμου πρόσθεσε ότι «αν ο κ. Ερντογάν παρατείνει την παρουσία του στη Νέα Υόρκη (σ.σ. και μετά τις 22 Σεπτεμβρίου όταν και φτάνει εκεί ο κ. Μητσοτάκης) και υποβληθεί το σχετικό αίτημα τότε διπλωματικά θα εξεταστεί και θα απαντηθεί και νομίζω ότι θα απαντηθεί θετικά».