Αθλητισμός

Παπανικολάου: «Έχω χαρακτηριστικά του συνδρόμου Άσπεργκερ» (pic)

Δ. Παπανικολάου.jpg

Παπανικολάου: «Έχω χαρακτηριστικά του συνδρόμου Άσπεργκερ» (pic)

Μοιραστείτε τη δημοσίευση:

Ο Δημήτρης Παπανικολάου αποκάλυψε πως παρουσιάζει χαρακτηριστικά του συνδρόμου Άσπεργκερ και βρίσκεται στα πρόθυρα του αυτισμού,. Ο ίδιος ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας μάλιστα, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Instagram, δεν γνώριζε απολύτως τίποτα γύρω από το συγκεκριμένο θέμα.

Το σύνδρομο Άσπεργκερ είναι μία νευρολογική αναπτυξιακή διαταραχή που ανήκει στο φάσμα του αυτισμού. Χαρακτηρίζεται από ελλείψεις και δυσλειτουργίες σε διάφορους τομείς της ανάπτυξης, και επηρεάζει το άτομο, όσο αφορά στην αντίληψή του για τον κόσμο και την κατανόηση των σκέψεων και των συναισθημάτων των άλλων ατόμων, καθώς επίσης και την ικανότητα αλληλεπίδρασής και επικοινωνίας του με το περιβάλλον.

Τα άτομα με Άσπεργκερ έχουν συνήθως μέση ή και ανώτερη νοημοσύνη και δεν παρουσιάζουν σημαντικές καθυστερήσεις ή αποκλίσεις στην απόκτηση της γλώσσας (γραμματική, σύνταξη κτλ.).

Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, μεταξύ άλλων, τόνισε την ανάγκη ευαισθητοποίησης γύρω από το θέμα, ευχαριστώντας τους Νίκο Γκάλη και Γιάννη Αντετοκούνμπο για την συμμετοχή τους ως πρεσβευτές εκπαιδευτικών προγραμμάτων ανάπτυξης κοινωνικών και αθλητικών δεξιοτήτων παιδιών που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού.

Δείτε το post του Δ. Παπανικολάου στο Instagram: