Αθλητισμός

Πέρασε της Super League 1 από την ΕΠΟ για τον υποβιβασμό

super-league-2-1.jpg

Πέρασε της Super League 1 από την ΕΠΟ για τον υποβιβασμό

Μοιραστείτε τη δημοσίευση:

Με βάση το περσινό μοντέλο προκήρυξης των δύο επαγγελματικών πρωταθλημάτων, θα γίνουν και τη νέα σεζόν οι μαραθώνιοι της Super League 1 και Super League 2.

H Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ έστειλε το μήνυμα στην Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας που θα συνεδριάσει την Πέμπτη προκειμένου να λάβει την οριστική απόφαση στο σημείο τριβής των δύο λιγκών. Το πόσες ομάδες δηλαδή θα υποβιβαστούν από τη μεγάλη κατηγορία στη Super League 1 και αντίστοιχα πόσες θα προβιβαστούν.

Το μεγάλο ψάρι έφαγε το μικρό και η εισήγηση της ΕΕΠ είναι να υποβιβαστεί απευθείας στην Super League 2 η τελευταία ομάδα της βαθμολογίας, ενώ η προτελευταία θα κληθεί να δώσει μπαράζ με τη δεύτερη της βαθμολογίας της SL2.

Η Super League 2, ζητάει να ανέβουν απευθείας στη Super League 1 οι δύο πρώτες ομάδες, άρα να υποβιβαστούν αντίστοιχα απευθείας οι δύο τελευταίες της Super League 1.

Eπί των δύο προτάσεων έγινε ψηφοφορία στην οποία υπερψηφίστηκε η προκήρυξη της SL1. Mειοψήφισε ο πρόεδρος της SL2, Λεωνίδας Λεουτσάκος, ενώ ο Λεωνίδας Θωμαϊδης ψήφισε «λευκό».

Ως γνωστόν την περασμένη σεζόν υποβιβάστηκε απευθείας η τελευταία του βαθμολογικού πίνακα ΑΕΛ και αντίστοιχα ανέβηκε ο πρωταθλητής της Super League 2 Ιωνικός, ενώ στο μπαράζ που έγινε ο 13ος της μεγάλης κατηγορίας ΟΦΗ, κατάφερε να επικρατήσει της δευτεραθλήτριας Ξάνθης και παρέμεινε στη Super League 1.