Κόσμος

Ξαναζεί τις τρομοκρατικές επιθέσεις η Γαλλία

diki-gallia-2-2048x1349.jpg

Ξαναζεί τις τρομοκρατικές επιθέσεις η Γαλλία

Μοιραστείτε τη δημοσίευση:

Τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου 2015 «ξαναζεί» η Γαλλία καθώς σήμερα αρχίζει η δίκη για το μακελειό που στοίχισε τη ζωή σε 130 άτομα.

Πρόκειται για μια δίκη πρωτοφανούς κλίμακας υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας στην οποία θα κληθούν να λογοδοτήσουν 20 κατηγορούμενοι που είναι ύποπτοι για ανάμειξη στην τρομοκρατική επίθεση στην καρδιά του Παρισιού, την πιο πολύνεκρη επίθεση που έχει διαπραχθεί ποτέ σε καιρό ειρήνης στη Γαλλία.

Περίπου 130 άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν όταν οπλισμένοι άνδρες ζωσμένοι με εκρηκτικά έβαλαν στο στόχαστρο έξι μπαρ και εστιατόρια, την αίθουσα συναυλιών Μπατακλάν και το Σταντ ντε Φρανς, το εθνικό στάδιο της Γαλλίας, αφήνοντας βαθιές πληγές στην ψυχή του έθνους.

“Αυτή η νύχτα μας βύθισε όλους στον τρόμο και την ασχήμια”, δήλωσε ο Ζαν-Πιερ Αλμπερτινί, ο 39χρονος γιος του οποίου, ο Στεφάν, σκοτώθηκε στο Μπατακλάν.

Η αστυνομία θα βρίσκεται σε κατάσταση υψίστου συναγερμού ενώ δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία σε πεζούς και οχήματα στους δρόμους γύρω από το Δικαστικό Μέγαρο στο κέντρο του Παρισιού, όπου βρίσκεται η δικαστική αίθουσα στην οποία θα διεξαχθεί η δίκη, ενώ αποκλεισμένη θα είναι η πρόσβαση και στις γύρω όχθες του Σηκουάνα.