Πολιτική

Πλεύρης: Μεμονωμένα περιστατικά τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

th-pleuris-bouli.jpg

Πλεύρης: Μεμονωμένα περιστατικά τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Μοιραστείτε τη δημοσίευση:

Το υπουργείο Υγείας συνεχίζει τον έλεγχο για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού και παράλληλα επεκτείνει τον έλεγχο για ψευδείς δηλώσεις νόσησης, δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Η δήλωση του κ. Πλεύρη έγινε στο περιθώριο συσκέψεων που είχε στον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) με τα Διοικητικά των Συλλόγων Ιατρών, Οδοντιάτρων, Φαρμακοποιών και τους διοικητές της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ). Στις συσκέψεις μετείχαν επίσης η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, και ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Ιωάννης Κωτσιόπουλος.

«Σέβομαι το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να έχει θέση να μην εμβολιαστεί, σέβομαι και τους ανθρώπους που υποχρεωτικά βγάλαμε σε αναστολή γιατί ήταν άνθρωποι που ήταν μέσα στο σύστημα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να σεβαστούμε ανθρώπους που προσπαθούν με εξαπάτηση του συστήματος να πάρουν τα πιστοποιητικά», πρόσθεσε ο κ. Πλεύρης, αναφερόμενος στο θέμα των πλαστών πιστοποιητικών.

Ο υπουργός Υγείας, σημείωσε ότι από την μέχρι στιγμής έρευνα φαίνεται ότι πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά, ότι είναι πολύ λίγα και ότι το σύστημα είναι ασφαλές. Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι το εμβολιαστικό κίνημα δεν κινδυνεύει από αυτά τα περιστατικά θα οποία και θα ιχνηλατηθούν.