Αθλητισμός

Σαν σήμερα ο Διαμαντίδης «σκότωσε» τους Γάλλους (vid)

Ellada-Gallia.jpg

Σαν σήμερα ο Διαμαντίδης «σκότωσε» τους Γάλλους (vid)

Μοιραστείτε τη δημοσίευση:

Το ημερολόγιο έγραφε 24 Σεπτεμβρίου 2005, όταν η εθνική μας ομάδα αντιμετώπισε τη Γαλλία στον ημιτελικό του Eurobasket. Ήταν εκείνη η μέρα που δώδεκα παλικάρια κι ένας «Δράκος» κατάφεραν να «πνίξουν» τους Γάλλους και να βρεθούν στον τελικό της διοργάνωσης όπου λίγο αργότερα κατέκτησαν κιόλας.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αντιμετώπισε μια σπουδαία ομάδα έχοντας απέναντί της παίκτες με μεγάλες παραστάσεις και αθλητές που ήταν πρωταθλητές του NBA. Ωστόσο τα παλικάρια μας δε φοβήθηκαν στιγμή, δεν τα παράτησαν ποτέ κι ακόμη κι όταν το ματς έμοιαζε χαμένο, σήκωσαν ανάστημα και πάλεψαν μέχρι τελευταία στιγμή.

Ήταν η μέρα που έγινε μια συγκλονιστική εμφάνιση απ’ όλα τα παιδιά, μια κατάθεση ψυχής. Ήταν η στιγμή που ο Δημήτρης Διαμαντίδης σηκώθηκε στα τελευταία πέντε δευτερόλεπτα του ματς για τρεις προκειμένου να ευστοχήσει και να στείλει την Ελλάδα στον τελικό. Μια ολόκληρη χώρα κρεμόταν από το χέρι του Διαμαντίδη.

Εκείνο το ταξίδι των δύο δευτερολέπτων της μπάλας, μέχρι να καταλήξει στο καλάθι, ήταν το μεγαλύτερο και πιο ψυχοφθόρο για όλους τους Έλληνες σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Ο «3D» όμως σημάδεψε σωστά, σκόραρε, ίσως, το μεγαλύτερο τρίποντο της ζωής του κι έστειλε την Ελλάδα στον τελικό.

Μια επική νίκη-πρόκριση, ένα έπος από μια σπουδαία γενιά παικτών που έβγαλε το ελληνικό μπάσκετ, πραγματοποιήθηκε σαν σήμερα προ 16 ετών.

Δείτε το βίντεο: