Κόσμος

Σομαλός μαχαίρωσε πέντε στο Ρίμινι όταν του ζητήθηκε εισιτήριο λεωφορείου

news1-3-840x471.jpg

Σομαλός μαχαίρωσε πέντε στο Ρίμινι όταν του ζητήθηκε εισιτήριο λεωφορείου

Μοιραστείτε τη δημοσίευση:

Σοκ στο Ρίμινι της βορειοανατολικής Ιταλίας. Σομαλός μαχαιροβγάλτης, τραυμάτισε πέντε ανθρώπους γιατί του ζήτησαν να τους δείξει εισιτήριο στο λεωφορείο. Αρχικά δυο γυναίκες ελεγκτές ζήτησαν από τον δράστη, επιβάτη λεωφορείου να τους δείξει το εισιτήριο. Ο άνδρας, ο οποίος δεν το διέθετε, έβγαλε μαχαίρι από την τσέπη του, τραυμάτισε τις υπαλλήλους του οργανισμού αστικών μεταφορών και αμέσως μετά προσπάθησε να απομακρυνθεί τρέχοντας.

Η αστυνομία εντόπισε τον δράστη αλλά πριν προλάβει να τον συλλάβει, εκείνος τραυμάτισε άλλους τρεις ανθρώπους, μεταξύ των οποίων μια γυναίκα και ένα μικρό παιδί, με μαχαιριά στον λαιμό.

Μέχρι τώρα, οι εισαγγελικές αρχές δεν θεωρούν ότι μπορεί να πρόκειται για τρομοκράτη. Ο δράστης είναι σομαλικής καταγωγής και διέμενε προσωρινά σε κέντρο υποδοχής του Ερυθρού Σταυρού.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ήταν ιδιαίτερα οξύθυμος στις επαφές του με τους υπόλοιπους φιλοξενούμενους και δεν αποκλείεται, χθες βράδυ, να είχε κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών. Πρόσφατα είχε ζητήσει από τις ιταλικές αρχές να του παρασχεθεί πολιτικό άσυλο.

Σύμφωνα με τους γιατρούς του νοσοκομείου του Ρίμινι, το παιδί που μαχαίρωσε στο λαιμό ο Σομαλός επιβάτης λεωφορείου, νοσηλεύεται σε πολύ σοβαρή κατάσταση.