Πολιτική

Στο 13,9% η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ

op1.png

Στο 13,9% η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ

Μοιραστείτε τη δημοσίευση:

Στις 13,9% ποσοστιαίες μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με έρευνα της Opinion Poll για την εφημερίδα Political. Παράλληλα ισχυρό προβάδισμα με 25,9% διατηρεί ο Κ. Μητσοτάκης έναντι του Αλέξη Τσίπρα όσον αφορά την καταλληλότητα για πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με την έρευνα στο ερώτημα «Αν προέκυπτε θέμα εκλογών και ψηφίζαμε την ερχόμενη Κυριακή, εσείς ποιο κόμμα θα ψηφίζατε;» το 35% απαντά ΝΔ ενώ το 21,1% ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά τα ποσοστά των κομμάτων:

ΝΔ: 35%

ΣΥΡΙΖΑ: 21,1%

ΚΙΝΑΛ: 6,2%

ΚΚΕ: 5,5%

Ελληνική Λύση: 3,5%

ΜεΡΑ25: 3,2%

Πάντως η Ν.Δ έχει απώλειες της τάξης του 2.1% στην πρόθεση ψήφου συγκριτικά με την έρευνα Ιουλίου, κάτι που σε συνδυασμό με την αδυναμία της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να πείσει και να εισπράξει οφέλη όπως και όλων των άλλων κομμάτων της Αντιπολίτευσης, επιφέρει μείωση της διαφοράς στην πρόθεση ψήφου από 16.5% τον Ιούλιο σε 13.9%.

Η αποδοχή του συνολικού έργου της Κυβέρνησης παρουσιάζει πτώση πέντε μονάδες σε σχέση με τον Ιούλιο (από 48.4% σε 43.4%) , αλλά ταυτόχρονα η αντιπολιτευτική τακτική όλων των κομμάτων αποδοκιμάζεται, αφού κανένα δεν συγκεντρώνει ποσοστό αποδοχής πάνω από το 11.8% που συγκεντρώνει το Κ.Κ.Ε. Είναι χαρακτηριστικό, ότι η αντιπολιτευτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ επιδοκιμάζεται από το 11% και του ΚΙΝΑΛ από το 9.4%.

Αυτή η συγκριτική μεγάλη επικράτηση της Ν.Δ φαίνεται και σε δύο κορυφαία θέματα. Στο θέμα των πυρκαγιών το 48% δηλώνει πως η Κυβέρνηση έκανε ότι μπορούσε καλύτερο, με το 79% να επικροτεί την τακτική των εκκενώσεων και ταυτόχρονα με κριτική διάθεση το 75.3% να απαντά ότι ο Κρατικός Μηχανισμός θα μπορούσε να ελέγξει καλύτερα την κατάσταση και μόλις το 25.4% να θεωρεί ότι είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα στη πρόληψη και καταστολή. Την ίδια στιγμή μόνο το 19% θεωρεί σωστή την αντιπολιτευτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ (47.4% όσων έχουν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ) και το 17% κρίνει ότι αν είχαμε Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα υπήρχε καλύτερη αντιμετώπιση των πυρκαγιών ( 43.3% του ΣΥΡΙΖΑ).

Για την πανδημία το 48% δηλώνει ικανοποιημένο από την συνολική διαχείριση της πανδημίας από την Κυβέρνηση( - 1.4% σε σχέση με τον Ιούλιο) .Την ίδια στιγμή ικανοποιημένο από την στάση για το θέμα της αντιπολίτευσης εμφανίζεται μόνο το 15.8%, ενώ ένα ποσοστό της τάξης του 19.9% θεωρεί ότι αν είχαμε Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα είχαμε καλύτερη διαχείριση της πανδημίας .