Πολιτική

Στοιχεία με οπτικό υλικό για την προκλητικότητα των Τούρκων παρουσίασε ο Νίκος Δένδιας

Polemika-Ploia_1_24-10_2018.jpg

Στοιχεία με οπτικό υλικό για την προκλητικότητα των Τούρκων παρουσίασε ο Νίκος Δένδιας

Μοιραστείτε τη δημοσίευση:

Στοιχεία που καταδεικνύουν την τουρκική προκλητικότητα παρουσίασε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έγινε στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Ο Νίκος Δένδιας είχε την ευκαιρία να ενημερώσει για το πιο πρόσφατο επεισόδιο της παραβατικής συμπεριφοράς της Τουρκίας, εμφανίζοντας χάρτες που δείχνουν τα πολεμικά πλοία της Τουρκίας μόλις 10 ναυτικά μίλα από τις ανατολικές ακτές της Κρήτης. Η οπτικοποίηση ανέδειξε το μέγεθος της πρόκλησης των Τούρκων.

Διπλωματικές πηγές εκτίμησαν ότι η Άγκυρα θεωρεί ότι έχει αποκτήσει ένα νέο πολιτικό κεφάλαιο που της επιτρέπει να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση λόγω του ρόλου που παίζει στο Αφγανιστάν.

Πρόκειται για μια λάθος θεώρηση των πραγμάτων και υπενθύμισαν ότι πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αρνήθηκε να συναντήσει τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ ο Αμερικανός ΥΠΕΞ ζήτησε την απομάκρυνση των τουρκικών στρατευμάτων από την Λιβύη.

Ο Νίκος Δένδιας είχε την ευκαιρία να αναλύσει διεξοδικώς τις τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη με τον Αλγερινό ομόλογο του.

Επιπλέον, διπλωματικές πηγές εκτίμησαν ότι μια σημαντική εξέλιξη που έλαβε χώρα στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ είναι το γεγονός ότι δέχθηκε η Γερμανία τη συμμετοχή της Ελλάδας με καθεστώς χώρας παρατηρητή στην Υπουργική Διάσκεψη για την Λιβύη.