Αθλητισμός

Σύσκεψη κορυφής για Μουντιάλ ανά διετία

uefa.jpg

Σύσκεψη κορυφής για Μουντιάλ ανά διετία

Μοιραστείτε τη δημοσίευση:

Η ιδέα που έπεσε στο τραπέζι για Μουντιάλ ανά δύο χρόνια δε φαίνεται πως ήταν και η καλύτερη δυνατή στους ηγέτες του ποδοσφαίρου, καθώς αυτό επηρεάζει πάρα πολύ το ήδη φορτωμένο πρόγραμμα αγώνων που υπάρχει αυτή τη στιγμή. Γι’ αυτό το γεγονός υπήρξε σύνοδος κορυφής ανάμεσα στα μέλη της ευρωπαϊκής και της παγκόσμιας συνομοσπονδίας.

Η CONMEBOL, η UEFA και οι πλουσιότεροι σύλλογοι στον πλανήτη δείχνουν πως διαφωνούν με τη συγκεκριμένη προοπτική, ενώ η Αφρικανική Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου (CAF) στηρίζει το όλο εγχείρημα όπως και πολλές ασιατικές χώρες αλλά και η ποδοσφαιρική ένωση της Καραϊβικής.

Η FIFA αυτή τη στιγμή έχει ως κύρια πηγή μεγάλων εσόδων το Μουντιάλ, το οποίο διεξάγει κάθε τέσσερα χρόνια. Από την άλλη πλευρά το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο δεν έχει τόσο μεγάλη πέραση, ενώ το Κύπελλο Συνομοσπονδιών αποδείχτηκε ένα αποτυχημένο project. Από την άλλη πλευρά η UEFA βγάζει αρκετά έσοδα από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κι έπειτα η μεγαλύτερη πηγή εσόδων σε συλλογικό επίπεδο είναι το Champions League.

Με βάση αυτά δεδομένα δεν είναι παράλογη η προσπάθεια που κάνει η FIFA προκειμένου να δημιουργήσει ένα Champions League σε παγκόσμιο επίπεδο, κάνοντας άνοιγμα και στις ομάδες της Νότιας Αμερικής. Μια σκέψη που για να υλοποιηθεί δεν είναι απλή για διάφορα ζητήματα όπως αυτό της πανδημίας και της τρέχουσας τεχνολογίας όσον αφορά τις αεροπορικές εταιρείες.

Αυτή τη στιγμή η αντιπαράθεση μεταξύ της UEFA και της FIFA είναι μεγάλη και μένει να δούμε ποιος θα επικρατήσει στο τέλος. Προς το παρόν μπορούμε να πούμε ότι τη μάχη την έχει κερδίσει ο Τσέφεριν, τον πόλεμο όμως; Το θέμα είναι σίγουρα μεγάλο και θα έχει πολλά επεισόδια μπροστά του, καθώς μιλάμε για σκέψεις με κύριο άξονα το χρήμα.