Πολιτική

Τα εκλογικά διλήμματα του Μητσοτάκη στη ΔΕΘ «φούντωσαν» τα σενάρια εκλογών

kiriakosTsipras.jpg

Τα εκλογικά διλήμματα του Μητσοτάκη στη ΔΕΘ «φούντωσαν» τα σενάρια εκλογών

Μοιραστείτε τη δημοσίευση:

Ολοένα και πιο έντονη γίνεται η συζήτηση για πρόωρες εκλογές με το παρασκήνιο να είναι διχασμένο, καθώς πηγές μιλούν για εκλογές την άνοιξη του 2022, ενώ η κυβέρνηση επιχειρεί με την σειρά της να κλείσει την συζήτηση που φούντωσε μετά την αναφορά του πρωθυπουργού στα… εκλογικά διλήμματα της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης.

Όσο η αντιπολίτευση αμφιταλαντεύεται και δεν τολμά να ζητήσει εκλογές, τόσο η κυβέρνηση θα έχει το ισχυρό πλεονέκτημα να παίξει τα δικά της χαρτιά, αλλά και να κερδίσει το χρόνο που χρειάζεται.

Από την ΔΕΘ Κυριάκος Μητσοτάκης παρά το γεγονός ότι για ακόμα μια φορά επανέλαβε ότι θα εξαντλήσει την τετραετία λέγοντας ένα ηχηρό όχι σε πρόωρες κάλπες, οριοθέτησε πολιτικά τις διαχωριστικές γραμμές με τον ΣΥΡΙΖΑ με απόλυτους όρους …προεκλογικής περιόδου.

«Θεωρώ ότι έχω εξαντλήσει την πρόθεσή μου να είμαι συναινετικός με ανθρώπους και χώρους που δεν έχουν διάθεση για συναίνεση. Με τους πολίτες θέλω συναίνεση.

Με ανθρώπους που ζητούσαν λίγες μέρες πριν αυτό που έκανα και μετά ασκούν κριτική δεν έχω κανένα λόγο να συζητάω για συναίνεση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης φωτογραφίζοντας τον Αλέξη Τσίπρα και το βέτο του στην υπουργοποίηση Αποστολάκη.

Ο πρωθυπουργός επιχειρεί να δώσει τέλος στην συζήτηση για πρόωρες εκλογές, ωστόσο, φαίνεται ότι εξακολουθούν οι τριγμοί καθώς εμφανίζεται στο παρασκήνιο και η εκτίμηση κυβερνητικού αξιωματούχου, που σύμφωνα με το in.gr όταν ρωτήθηκε αν το τρέχον κυβερνητικό σχήμα θα είναι και το τελικό στο δρόμο προς τις εκλογές, απάντησε: «Θα πάμε σε εκλογές με αυτό το σχήμα, εκτός αν υπάρξει κάτι σημειακό».

Εκλογικά διλήμματα

Ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ, έθεσε και τα εκλογικά διλήμματα του 2023

Είναι χαρακτηριστική η αποστροφή του κ. Μητσοτάκη ότι «είμαι πολύ αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Οι συνθήκες θα είναι κατάλληλες όταν θα ζητήσουμε εκ νέου την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού» καθώς δείχνει ότι σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι να πάει σε εκλογές μέσα σε συνθήκες οικονομικής ανάκαμψης αλλά και αναφερόμενος εν τάχει στα εκλογικά διλήμματα του 2023, υπογράμμισε ότι «θα κριθεί η αξιοπιστία αυτής της κυβέρνησης με την αξιοπιστία της προηγούμενης κυβέρνησης».

Πρόσθεσε δε με νόημα: «Στο τέλος της τετραετίας θα συγκριθεί η επιλογή μιας παράταξης που λέει ότι θέλει να είναι αυτοδύναμη, με την επιλογή της άλλης παράταξης που δεν καταλαβαίνω ποια είναι, όταν μιλάει για προοδευτική διακυβέρνηση. Να κυβερνήσει ο κ. Τσίπρας με τον κ. Βαρουφάκη; Δεν νομίζω ότι είναι πολλοί οι Έλληνες που θέλουν να επιστρέψουν στο 2015».

Στην κατεύθυνση αυτή τόνισε ότι στόχος της ΝΔ θα είναι η αυτοδυναμία «αλλά εάν δεν την επιτύχουμε θα πάμε σε διπλές κάλπες, θέλω να είμαι ξεκάθαρος» ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι «η ΝΔ εκφράζει το πολιτικό φάσμα από την δεξιά μέχρι την κεντροαριστερά».