Πολιτική

"Τα σχολεία θα κλείσουν εάν και εφόσον το υποδείξουν οι ειδικοί"

sxoleia612021-768x512.jpg

"Τα σχολεία θα κλείσουν εάν και εφόσον το υποδείξουν οι ειδικοί"

Μοιραστείτε τη δημοσίευση:

Στο ενδεχόμενο κλεισίματος των σχολείων εάν υπάρξει έξαρση της πανδημίας απάντησε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

«Εάν και εφόσον υπάρχει έξαρση, εάν και εφόσον οι ειδικοί το υποδείξουν, προφανώς και τα σχολεία θα έχουν διαφορετικά πρωτόκολλα και ενδεχομένως κλείσιμο. Αλλά με το εάν και εφόσον, εμείς δεν μπορούμε ούτε πολιτική να ασκήσουμε, ούτε μέτρα να υποδείξουμε», τόνισε η κ. Μακρή.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι αναμένουν αύξηση των κρουσμάτων με το άνοιγμα των σχολείων αλλά θα είναι απότοκο των αυξημένων τεστ και όχι γιατί το σχολείο επιβαρύνει την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας και τη δημόσια υγεία, όπως είπε η κ. Μακρή.

Κληθείς να σχολιάσει την οδηγία για κλείσιμο ενός τμήματος μόνο εάν τα κρούσματα φτάσουν «50% συν 1» η Ζέττα Μακρή είπε πως μπορεί και να αλλάξει αν οι ειδικοί αποφανθούν ότι υπάρχουν ειδικά επιδημιολογικά δεδομένα και πρέπει να διαφοροποιηθεί: «προφανώς και θα ακολουθήσουμε τις οδηγίες».

Η υφυπουργός Παιδείας διαβεβαίωσε ότι το πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει με όλα τα κενά καλυμμένα, υπάρχει παράλληλη λίστα όπου δηλώνουν διαθεσιμότητα αναπληρωτές εκπαιδευτικοί ενώ τα βιβλία βρίσκονται στα σχολεία ήδη από τον Ιούλιο