Κοινωνία

Θήβα: Συνεχίζεται ο χορός των Ρίχτερ

seismos (1).jpg

Θήβα: Συνεχίζεται ο χορός των Ρίχτερ

Μοιραστείτε τη δημοσίευση:

Ο... χορός των σεισμικών δονήσεων καλά κρατεί στην περιοχή της Θήβας. Η δραστηριότητα που ξεκίνησε στην περιοχή από τις 10 Ιουλίου συνεχίζεται, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους.

Οι τρεις διαδοχικοί σεισμοί από 3 έως 3,5 Ρίχτερ οι οποίοι καταγράφηκαν το πρωί του Σαββάτου έρχονται να προστεθούν στους χιλιάδες άλλους που προηγήθηκαν αναστατώνοντας τους κατοίκους, ενώ το τελευταίο 24ώρο δεκάδες ασθενείς σεισμοί έχουν αναστατώσει την περιοχή.

Η τελευταία σεισμική δόνηση άνω των 3 Ρίχτερ είχε μέγεθος 3,2 Ρίχτερ και σημειώθηκε στις 12:42, στα τρία χιλιόμετρα ανατολικά - βορειοανατολικά της Θήβας, με εστιακό βάθος στα 10,4 χιλιόμετρα. Νωρίτερα, είχαν σημειωθεί δυο δονήσεις ανάλογης ισχύος με διαφορά μικρότερη του ενός λεπτού.

Συγκεριμένα, η πρώτη δόνηση μεγέθους 3 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο πριν τις 8 και μισή το πρωί στα 3 χιλιόμετρα ανατολικά-βορειοανατολικά της Θήβας και με εστιακό βάθος 13,3 χιλιομέτρων. Η δεύτερη δόνηση, 3,5 Ρίχτερ, σημειώθηκε 30 δευτερόλεπτα αργότερα στα 3 χιλιόμετρα ανατολικά της Θήβας και με εστιακό βάθος 11,3 χιλιομέτρων.

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο δρ Αθανάσιος Γκανάς. «Είναι ο ίδιος εστιακός χώρος, δεν έχουμε άλλη περιοχή, τα ίδια βάθη και τα ίδια μικρά μεγέθη, ασθενών δονήσεων. Το παρακολουθούμε το φαινόμενο, δεν βλέπουμε κάτι ανησυχητικό. Συνήθως οι σμηνοσειρές διαρκούν μήνες και αυτό θα πρέπει να το γνωρίζουν και οι κάτοικοι της περιοχής», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ετικέτες

Θήβα σεισμός