Κοινωνία

Το ατύχημα στο Παρίσι που έκανε την Αννίτα Ναθαναήλ φύλακα άγγελο της Ιωάννας

instagram.jpg.webp

Το ατύχημα στο Παρίσι που έκανε την Αννίτα Ναθαναήλ φύλακα άγγελο της Ιωάννας

Μοιραστείτε τη δημοσίευση:

Η Αννίτα Ναθαναήλ είναι ο… φύλακας άγγελος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, της κοπέλας που έχει συγκλονίσει το Πανελλήνιο με τα ψυχικά αποθέματά της, καθώς στέκεται όρθια και βγαίνει νικήτρια, μετά τα εκτεταμένα εγκαύματα στο πρόσωπο και στο σώμα της από την επίθεση με βιτριόλι που δέχθηκε.

Τα όσα συνέβησαν στις 20 Μαΐου 2020, ανέτρεψαν τη ζωή της όμορφης 34χρονης, όταν η Έφη Καρακατσούλα επιχείρησε στην Καλλιθέα να την δολοφονήσει με καυστικό υγρό. Μπορεί η 37χρονη να μην τα κατάφερε, αλλά δημιούργησε έναν «Γολγοθά», τον οποίο πρέπει να διαβεί βήμα βήμα η γλυκιά Ιωάννα.

Εκείνη που ηγήθηκε της προσπάθειας για οικονομική ενίσχυση της Ιωάννας προκειμένου να συγκεντρωθούν τα χρήματα για τις θεραπείες αποκατάστασης οι οποίες δεν μπορούν να γίνουν στην Ελλάδα, είναι μια μέχρι… χθες άγνωστή της. Η Αννίτα Ναθαναήλ.

«Κάθε μέρα μου αποδεικνύεις την δύναμη ψυχής που κρύβεις μέσα σου! Είμαι τόσο μα τόσο περήφανη για σένα!! Καμιά περούκα και κανένα φίλτρο δεν μπορεί να υπερισχύσει της εσωτερικής σου ομορφιάς! @paliospirou.joanna», έγραψε η Αννίτα Ναθαναήλ στη λεζάντα της φωτογραφίας που πόσταρε.

Το παγκόσμιο κύμα συμπαράστασης στην Ιωάννα Παλιοσπύρου, το θύμα της εγκληματικής επίθεσης με το βιτριόλι στην Καλλιθέα, ξεπέρασε τις προσδοκίες.

Η παγκόσμια εκστρατεία αγάπης και αλληλεγγύης με το σύνθημα Help Acid Attack Victim Ioanna Paliospirou που ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Αννίτας Ναθαναήλ για να συγκεντρωθούν χρήματα για τις επεμβάσεις της Ιωάννας, (έχει κάνει ήδη πολλές, και πρέπει να κάνει πάρα πολλές ακόμα), έχει υπερβεί τους στόχους στην πλατφόρμα συγκέντρωσης χρημάτων gofundme.com.

Η οικονομική συνεισφορά ανθρώπων απ' όλο τον πλανήτη στην Ιωάννα Παλιοσπύρου μέσω της GoFundme είναι συγκινητική, καθώς ο στόχος που είχε τεθεί ήταν 80.000 δολάρια, ενώ έχουν συγκεντρωθεί μέχρι τώρα σχεδόν 94.000 δολάρια.

Η Αννίτα Ναθαναήλ έχει γίνει η πιο καλή φίλη της Ιωάννας, μιας κοπέλας που δεν ήξερε πριν τη σε βάρος της δολοφονική επίθεση:

«Η Ιωάννα κάνει 3 ώρες τη μέρα μασάζ στο πρόσωπο και στο σώμα για να δυναμώσουν οι ιστοί. Είναι καμένη παντού, εκτός από τις γάμπες. Έχει καψίματα παντού γι’ αυτό και πρέπει να φοράει τα ελαστικά ενδύματα. Δεν μπορεί ούτε να στρίψει, ούτε να κρατήσει όρθιο το κεφάλι της. Δεν μπορεί να κάνει βασικές λειτουργίες. Δεν πρέπει να εκτίθεται καθόλου στο φως. Δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα, βρισκόμαστε στο σπίτι μου ή στο σπίτι της. Υπάρχουν αντιδράσεις όταν τη βλέπουν στον δρόμο, μάλιστα είχε βρεθεί μπροστά σε κάποιο παιδάκι το οποίο εξέφρασε έντονα τη δυσαρέσκειά του γι’ αυτό που αντίκριζε. Πρέπει να μάθουμε να εκπαιδευτούμε να είμαστε πιο ελαστικοί για το τι είναι όμορφο και αποδεκτό.

«Η Ιωάννα εκπαιδεύεται σε διάφορους τομείς όλον αυτόν τον καιρό, γιατί θέλει πάλι να εργαστεί και να πάρει ξανά τη ζωή στα χέρια της. Ξέρει ότι δεν μπορεί να γίνει όπως πριν, ξέρει ότι θα πάρει χρόνο», είπε χαρακτηριστικά η Αννίτα.

Τη χτύπησε αυτοκίνητο

Η ευαισθητοποίηση της Αννίτας Ναθαναήλ δεν ήλθε τυχαία. Ένα ατύχημα άλλαξε και τη δική της ζωή. Θα μπορούσε η κατάστασή της να είναι πολύ χειρότερη, αλλά είχε και αυτή τον φύλακα Άγγελό της.

Ήταν το 1989 στο Παρίσι όταν, την χτύπησε αυτοκίνητο. Εκείνη η στιγμή της απέδειξε πως «ότι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό». Το κολύμπι βοηθάει την Αννίτα Ναθαναήλ με το γόνατό της, με το οποίο αντιμετωπίζει πρόβλημα από το ατύχημα.

«Τον χειμώνα κολυμπάω, κάνω άσκηση και αποθεραπεία μαζί. Έχω τραυματισμούς εδώ και πολλά χρόνια. Ήμουν πεζή στο Παρίσι, μέσα στη βροχή. Δεν πρόσεξα και ήρθε ένα αυτοκίνητο και με χτύπησε. Από τότε ταλαιπωρούμαι με το γόνατό μου» είχε αποκαλύψει η Αννίτα.

Η ηθοποιός και παρουσιάστρια, βίωσε τον πόνο, την ανατροπή της κανονικότητάς της από τη μια στιγμή στην άλλη και μπορεί ν’ αντιληφθεί πόσο σημαντικό είναι να έχεις ανθρώπους δίπλα σου τις δύσκολες στιγμές. Επέστρεψε στη Γαλλία, εκεί όπου είχε το δικό της ατύχημα, για να βρεθεί κοντά στην Ιωάννα, σε κέντρο αποκατάστασης. Και είναι αποφασισμένη να παραμείνει κοντά σε αυτή μέχρι τέλους.

Να βάλει ένα λιθαράκι, ώστε να σταθεί όρθια και να συνεχίσει την ζωή της.