Κοινωνία

Το τατουάζ πρόδωσε τον τρομοκράτη

ΛΗΣΤΕΙΑ.jpg

Το τατουάζ πρόδωσε τον τρομοκράτη

Μοιραστείτε τη δημοσίευση:

Τρομοκράτες που απαλλοτριώνουν τράπεζες σχεδιάζοντας μεγάλα χτυπήματα βρίσκονται πίσω από τη σημερινή ληστεία στην τράπεζα Πειραιώς επί της οδού Μητροπόλεως στο κέντρο της Αθήνας.

Τα στοιχεία που συνέλεξε η ΕΛ.ΑΣ. είναι ακράδαντα, γι’ αυτό και άμεσα ειδοποιήθηκε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία να συνδράμει τις έρευνες. Ο ένας από τους δυο δράστες είναι γνώριμος των αρχών και κατά το παρελθόν συμμετείχε σε ομάδες αντιεξουσιαστών , έχοντας συνεργαστεί και με καταδικασθέντα σε πολυετή κάθειρξη τρομοκράτη.

Ο εν λόγω δράστης είχε παραβιάσει άδεια από φυλακές. Συνεργός του εξετάζεται αν είναι ποινικός που είχε γνωρίσει στις φυλακές. Τον ένα δράστη πρόδωσε το χαρακτηριστικό τατουάζ που έχει στο πόδι, ενώ και οι δύο φορούσαν βερμούδα και κοντομάνικο.

Το ίδιο δίδυμο ληστών έχει πραγματοποιήσει και άλλες τρεις ληστρικές επιθέσεις σε τράπεζες στο Κουκάκι, στα Πετράλωνα και στη Νέα Ιωνία.

Σε μικρή απόσταση, στη διασταύρωση των οδών Μητροπόλεως και Καπνικαρέας είχε συλληφθεί τον Ιούλιο του 2014 μετά από ανθρωποκυνηγητό ο Νίκος Μαζιώτης του Επαναστατικού Αγώνα. Ο σημερινός ύποπτος φαίνεται ότι διέφυγε από τα στενά της Πλάκας, όπως άλλωστε και ο συνεργός του. Τα χαρακτηριστικά των δύο δραστών έχουν καταγραφεί από κάμερες, ενώ χρησιμοποίησαν μετρό ή ηλεκτρικό.