Αθλητισμός

Το τηλεφώνημα που ίσως αλλάξει το μέλλον του Σεμέδο

semedo.jpg

Το τηλεφώνημα που ίσως αλλάξει το μέλλον του Σεμέδο

Μοιραστείτε τη δημοσίευση:

O Ρούμπεν Σεμέδο να ξαναπαίξει μπάλα στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό δεν ΠΑΙΖΕΙ! Η τελευταία περιπέτειά του με την ανήλικη κοπέλα, τα μπλεξίματα με αστυνομία/δικαιοσύνη, οι κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν, οι εικόνες με τα... βραχιόλια και τους αστυνομικούς που τον συνόδευαν, κάνουν απαγορευτικό το οποιοδήποτε ποδοσφαιρικό μέλλον του στα μέρη μας. 

Το γνωρίζει πολύ καλά και ο ίδιος, που δεν έχει και τέτοια... διάθεση (να ξαναπαίξει εδώ). Είναι όμως, απόφαση και του αφεντικού (Βαγγέλη Μαρινάκη), ο οποίος δεν συγχωρεί στον αμετανόητο (αφού έχει πολλάκις υποπέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα) Σεμέδο πως έμπλεξε και τον Ολυμπιακό αφού είναι ποδοσφαιριστής του, πλήττοντας έμμεσα και την εικόνα του κλαμπ.

Εδώ πρέπει να επισημάνω πως αν δεν είχαν προκύψει οι καταγγελίες της 17χρονης σε βάρος του Σεμέδου πως την βίασε και αυτά που ακολούθησαν, ο διεθνής Πορτογάλος στόπερ δεδομένα  θα ήταν σήμερα... κάτοικος Οπόρτο και όχι ...Γλυφάδας. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού από πριν είχε δώσει εντολή να φύγει πάση θυσία ο Σεμέδο απο το ρόστερ. 

Αγγλία, Ισπανία ακόμη και η Ιταλία δεν έπαιζαν (για διαφορετικούς λόγους) και η μοναδική λύση μπορούσε να δοθεί από την πατρίδα του και συγκεκριμένα την Πόρτο. Όχι όμως, με αγορά αλλά ως δανεικός. Αυτή ήταν η φόρμουλα παραχώρησης του Σεμέδο που συζητούσαν οι τρεις πλευρές, με την Πόρτο να πληρώνει ένα υψηλό loan fee (διαπραγματευόντουσαν ποσό κοντά στο 1.000.000 ευρώ) και να έμπαινε οψιόν αγοράς του για το καλοκαίρι του 2022 γύρω στα 7 με 7.500.000 ευρώ. 

Μάλιστα η δουλειά είχε προχωρήσει τόσο, που οι "δράκοι" συζητούσαν με την πλευρά Σεμέδο και τις αποδοχές που θα είχε (ήθελαν να τις προσυμφωνήσουν) εφόσον συνέχιζε και μετά το καλοκαίρι του 2022 στο "Ντραγκάο" (όταν κι αν ενεργοποιούσαν  την οψιόν, δηλαδή). Τελικά όλα αυτά γράφτηκαν στο χιόνι και ο Σεμέδο παραμένει Ελλάδα αλλά... εντός/εκτός Ρέντη και Ολυμπιακού.

Για επίλογο θα κλείσω αυτή την ιστορία με  ένα τηλεφώνημα/είδηση, που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό μελλοντικά σε μεταγραφικές εξελίξεις. Τις ημέρες που η υπόθεση  Σεμέδο ήταν στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, ο Πορτογάλος αμυντικός δέχθηκε ένα τηλεφώνημα... ενδιαφέροντος/συμπαράστασης από τον Ζόρζε Ζεσούς! 

Τον 67χρονο προπονητή της Μπενφίκα, που έχουν ξανασυνεργαστεί στο παρελθόν και ο οποίος τον Αύγουστο του 2020 έκανε το παν για να τον πάρει στην Λισαβώνα (είχαν ανοικτή  τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας ενώ και οι "αετοί" έφτασαν να προσφέρουν 10.500.000 ευρώ, την οποία απέρριψαν οι "ερυθρόλευκοι" βασικά λόγω απαίτησης του Μαρτίνς). Τότε ο Σεμέδο μεταξύ Μαρτίνς και Ζεσούς είχε...επιλέξει την αγάπη του πρώτου αφού βέβαια μεσολάβησε και μια σούπερ αναπροσαρμογή συμβολαίου από τον Μαρινάκη, με τις αποδοχές του να εκτοξεύονται πάνω από το εκατομμύριο ετησίως.

Η... απώλεια του Σεμέδο, σε συνδυασμό με την επιλογή του να δεχτεί την προσφορά του Ολυμπιακού και να μην επιμείνει να τον δώσουν στην Μπενφίκα πριν απο ένα χρόνο, είχε πικράνει τον Ζεσούς. Σε βαθμό που έκοψε κάθε επαφή με τον διεθνή στόπερ ακόμη και τον φετινό Αύγουστο που οι "ερυθρόλευκοι" τον έβγαλα στην βιτρίνα τους.

Για να τον... ξαναθυμηθεί, τώρα που έμπλεξε χοντρά στην Ελλάδα. Ένα τηλέφωνο και η... αποκατάσταση μιας σχέσης, που μπορεί στο προσεχές μέλλον - όταν ο Σεμέδο θα μπορεί να φύγει από τον Ολυμπιακό - να παίξει ρόλο στα μεταγραφικά του άσου. Γιατί το ποδοσφαιρικό μέλλον του Ρούμπεν πλέον περιορίζεται στην Πορτογαλία και εκτός Ευρώπης...

Αυτό το έχουμε λίγο, πολύ εμπεδώσει...