Αρθρογραφήματα

Του χρόνου να δει ο Αλέξης τι θ’ ανακοινωθεί στη ΔΕΘ

mitsotakis-3-scaled.jpg

Του χρόνου να δει ο Αλέξης τι θ’ ανακοινωθεί στη ΔΕΘ

Μοιραστείτε τη δημοσίευση:

Η παροχολογία στην πολιτική, ανέκαθεν αποτελούσε το μήνυμα για πρόωρες κάλπες. Είναι λογικό λοιπόν η αντιπολίτευση και κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά τα όσα εξήγγειλε στη ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να βλέπει διπλές κάλπες την άνοιξη.

Η Ελλάδα, κόντρα στις πληγές που αφήνει η πανδημία του κορωνοϊού πατάει στα πόδια της οικονομικά, όλοι οι δείκτες φανερώνουν πως έρχονται καλύτερες ημέρες για τους πολίτες και ως εκ τούτου η Νέα Δημοκρατία ακολουθώντας φιλελεύθερο μοντέλο με άξονα τις μειώσεις φόρων, έχει το πάνω χέρι στην κοινωνία.

Η εκτίμηση για εκτίναξη του ΑΕΠ στο 5,9% αντί του προβλεπόμενου 3,6% που διατύπωσε ο Κ. Μητσοτάκης στην ομιλία του Σαββάτου είναι πολύ πιθανό ν’ αποδειχθεί συντηρητική. Η ανάπτυξη αναμένεται να είναι ακόμη μεγαλύτερη και, έτσι, στον προϋπολογισμό του επόμενου χρόνου θα περιληφθούν και επιπλέον μέτρα για την ενίσχυση του εισοδήματος των πολιτών αλλά και για επενδύσεις που θα αυξήσουν τις θέσεις εργασίας.

Φυσικά πρόσωπα κι επιχειρήσεις έχουν να περιμένουν πολλά ακόμη. Πλέον δημιουργείται πλούτος και στο χέρι της κυβέρνησης είναι να τον αναδιανείμει με δικαιότερο τρόπο. Στην παρούσα φάση το βάρος έπεσε στον ιδιωτικό τομέα που είχε πληγεί περισσότερο τα τελευταία χρόνια. Παράλληλα μεγάλη στήριξη υπήρξε στους νέους.

Τα… ψιλά γράμματα της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, φανερώνουν πως εκλογές στον ορίζοντα δεν υπάρχουν. Γιατί υπάρχει ακόμη ένα πακέτο που έχει μείνει στην άκρη και αποτελούσε εξαγγελία της Νέας Δημοκρατίας πριν αναλάβει την εξουσία. Η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος που περιμένουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, η δραστικότερη μείωση του ΕΝΦΙΑ που θα κινήσει την αγορά ακινήτων, η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους, η περαιτέρω αύξηση του κατώτερου μισθού, αποτελούν τις αιχμές του δόρατος που έρχεται. Αυτά και πολλά ακόμη θ’ ακουστούν από τον Πρωθυπουργό σε έναν χρόνο. Τότε που θ’ ανακοινωθεί ο προϋπολογισμός του 2023.

Όταν έλθει το πλήρωμα του συνταγματικού χρόνου της κυβέρνησης από τότε που εκλέχτηκε αυτοδύναμη, θα γίνει ταμείο. Και αυτό θα είναι σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις και την αγορά, σε πολύ καλύτερη θέση. Τότε ναι, θα έλθει η ώρα των εκλογών.