Κόσμος

Τζόνσον: «Θα χτίσουμε καλύτερη την χώρα απ’ ότι ήταν πριν από την πανδημία»

boris-johnson-2048x1373.jpg

Τζόνσον: «Θα χτίσουμε καλύτερη την χώρα απ’ ότι ήταν πριν από την πανδημία»

Μοιραστείτε τη δημοσίευση:

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον τόνισε απόψε ότι ήρθε η ώρα το νέο υπουργικό συμβούλιο να ασχοληθεί με την αντιμετώπιση των ανισοτήτων σε όλη τη χώρα και την ανοικοδόμηση μετά την Covid-19, στις πρώτες δηλώσεις του μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησής του.

«Το υπουργικό συμβούλιο που διόρισα σήμερα θα εργαστεί ακούραστα για να ενώσει και να ανορθώσει όλη τη χώρα. Θα την χτίσουμε καλύτερη από ότι ήταν πριν από την πανδημία και θα ανταποκριθούμε στις προτεραιότητές σας», έγραψε στο Twitter.

«Τώρα, ας συνεχίσουμε τη δουλειά», πρόσθεσε.

Ο μεγάλος χαμένος του ανασχηματισμού ήταν ο μέχρι σήμερα υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ, ο οποίος δεχόταν επικρίσεις για τους χειρισμούς του στην αφγανική κρίση. Ο 47χρονος Ράαμπ αντικαταστάθηκε από την Λιζ Τρας, 46 ετών, μια πολιτικό δημοφιλή στη συντηρητική βάση του κόμματος, η οποία μέχρι τώρα ήταν υπεύθυνη για το Εξωτερικό Εμπόριο. Είναι η δεύτερη γυναίκα που αναλαμβάνει το Φόρεϊν Όφις στη Βρετανία, σε μια περίοδο που η χώρα επιδιώκει να ενισχύσει τη θέση της στη διεθνή σκηνή, μετά το Brexit.