Αθλητισμός

Ξαφνικά πρόταση για αύξηση των ομάδων της Super League 1 σε 16

cebacebfcf8dceb3ceb9ceb1cf82-cebf-ceaccf81ceb7cf82-cf84cebf-cebdceadcebf-ceb1ceb3ceb1cf80ceb7cebcceadcebdcebf-cf80ceb1ceb9ceb4ceaf_5fd6d2ed3fded.jpeg

Ξαφνικά πρόταση για αύξηση των ομάδων της Super League 1 σε 16

Μοιραστείτε τη δημοσίευση:

Η αντιπαράθεση των δύο Λιγκών και η σύγκρουση των προκηρύξεών τους, έφερε ξαφνικά σχέδιο που δεν αποκλείεται να υλοποιηθεί. Αυτό προβλέπει την αύξηση των ομάδων της Super League 1 από 14 σε 16, για τη σεζόν 2022-23.

Η πρόταση έγινε από τον Αλέξη Κούγια στη γενική συνέλευση της Super League 2, κι έτυχε της αποδοχής όχι μόνο των ομάδων της δεύτερης επαγγελματικής κατηγορίας, αλλά και των εκπροσώπων του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ.

Ο Κώστας Καραπαπάς και ο Μάκης Γκαγκάτσης έδωσαν το παρών, καθώς εκπροσωπούσαν τις Β΄ ομάδες των ΠΑΕ που θα πάρουν μέρος στη Super League 2.

Ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ πρότεινε:

Να πέσει κανονικά απευθείας η τελευταία ομάδα της Super League 1 στο τέλος του τρέχοντος πρωταθλήματος, να ανέβουν απευθείας οι δύο πρωταθλητές κάθε ομίλου της Super League 2 και να παίξουν μπαράζ μεταξύ τους οι δύο δεύτεροι της SL2 και ο νικητής να αγωνιστεί σε νέο μπαράζ με τον προτελευταίο της SL1 για την τελευταία θέση στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Με το σχέδιο Κούγια θα αποκτήσει αφενός μεγαλύτερο ενδιαφέρον και ανταγωνισμό η Super League 2, ενώ δεν θα χαθούν περισσότερες θέσεις από τις ήδη υπάρχουσες ομάδες της Super League 1 με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν αντιδράσεις από όσες ΠΑΕ κινδυνεύουν με υποβιβασμό, αφού οι βασικοί όροι δεν θα αλλάξουν.